Fodbold

Svenske fans bøjer reglerne: Går til kamp med niqab

Efter en lovændring i Sverige er en gruppe tilhængere af AIK Stockholm begyndt at gå med niqab, når de tager til fodbold.

En overraskende stor del af de 26.812 tilskuere var søndag iført niqab, da AIK Stockholm og Häcken tog hul på den nye fodboldsæson i Sverige.

En gruppe AIK-tilhængere havde nemlig skiftet deres normale påklædning ud med en niqab, der sædvanligvis bæres af muslimske kvinder.

Fodboldtilhængerne bar det religiøse tørklæde som en form for protest mod en ny lov i Sverige, der forbyder maskering under sportsbegivenheder.

Loven tillader nemlig maskering, hvis der er tale om religiøse hensyn. Og det udnyttede tilhængerne ved at bære niqab, mens de fremviste to store bannere på tribunen.

- AIKs ultras mener vel, nu maskerer vi os af religiøse skel.

- Frihed for ultras er slutmålet, tak Ygeman for smuthullet.

Loven om maskeringsforbud trådte i kraft den første marts og gælder altså fra sæsonstarten i Allsvenskan. I den forbindelse sagde indenrigsminister Anders Ygeman til Sveriges Radio, at der ikke findes nogen rimelig grund til at maskere sig ved sportsbegivenheder.

- Det tyder på, at de har humor

Det er fodboldfansene tilsyneladende uenige i, hvorfor de protesterede under søndagens kamp.

Trods uenigheden tager ministeren det dog ganske roligt.

- Ærligt talt, så synes jeg, at bannerne var ganske harmløse. Det tyder vel på, at AIK’erne har lidt hurmor, siger han til Sportbladet og fastslår:

- Jeg tror ikke, vi kommer til at se nogen niqab-trend i Allsvenskan.

Den spøjse protest på tribunen var formentlig det mest underholdene på Friends Arena. Kampen mellem AIK Stockholm og Häcken sluttede nemlig 0-0.