Fodbold

Yussuf Poulsen skyder Leipzig til sejr mod Leverkusen

RB Leipzig-danskeren scorede målet i 1-0-sejren over Leverkusen. Vestergaard på tavlen for Mönchengladbach.

Landsholdsspilleren Yussuf Poulsen blev lørdag matchvinder for RB Leipzig mod Bayer Leverkusen i den tyske Bundesliga.

På en scoring tre minutter inde i overtiden sørgede danskeren for en 1-0-sejr på hjemmebane til oprykkerne.

Poulsen, der var kommet på banen 20 minutter tidligere, blev spillet fri inde foran mål af svenske Emil Forsberg i et kontraangreb. Danskeren kastede sig efter bolden, og via stolpen sørgede han for sejren.

Det var Yussuf Poulsens anden ligascoring i denne sæson.

Leipzig havde kort forinden fået vist Willi Orban ud i slutfasen, så holdet var en mand i undertal, da danskeren slog til.

Med sejren har Leipzig 58 point på Bundesligaens andenplads - syv point færre end Bayern München, der senere lørdag møder Borussia Dortmund.

Også landsholdskollegaen Jannik Vestergaard kom på måltavlen lørdag, da Borussia Mönchengladbach på udebane slog FC Köln med 3-2.

Den danske midterforsvarer bragte gæsterne i front med 1-0 efter et lille kvarter på et hovedstød i forbindelse med et hjørnespark.

I luftduellen fik Vestergaard afvist hjemmeholdets Frederik Sørensen og styret bolden forbi Köln-keeper Timo Horn. Det var danskerens andet mål i denne sæson.

Selv om Mönchengladbach dominerede kampen, var Köln-spillerne langt mere effektive.

Det fik gæsterne at føle kort efter føringsmålet. Anthony Modeste fandt med en skarp pasning mellem Mönchengladbachs forsvarsspillere Christian Clemens, der nemt bragte Köln på 1-1.

Kort før pausen var Frederik Sørensen tæt på at gøre det til 2-1 for værterne, men danskeren headede over mål.

I stedet tog Mönchengladbach atter føringen ti minutter inde i anden halvleg, da et langskud fra Ibrahima Traore gik i mål til 2-1. Bolden var måske tænkt som en aflevering, men da ingen rørte bolden, sneg den sig ind.

Endnu en gang slog Köln hurtigt tilbage. Anthony Modeste kanonerede med en flugter bolden i mål til 2-2 efter et frispark. Jannik Vestergaard var i situationen ikke tæt nok på Köln-spilleren.

Med ti minutter tilbage af kampen afgjorde Lars Stindl sagen for Mönchengladbach, da han fulgte op på en ripost og scorede sejrsmålet til 3-2.

Med sejren rykker holdet op på ligaens syvendeplads med 39 point. FC Köln har 40 point på femtepladsen.

I en af lørdagens øvrige kampe var Mainz uden holdets danske målmand Jonas Lössl, der var ude med en skade. På udebane tabte det nedrykningstruede hold 0-1 mod Freiburg.