EM fodbold

Nadia Nadim er tilbage for Danmark: Starter inde i EM-test

Nadia Nadim har siddet ude med en skade siden oktober. Efter at have misset 10 landskampe starter hun inde i EM-testen mod Finland.

Danmarks stjerneangriber Nadia Nadim er endelig klar til at spille landskampe igen. 

Hun har siddet ude med en skade siden oktober, og efter afbud til fire landsholdssamlinger i træk er hun tilbage i startopstillingen. 

Det bekræfter landstræner Nils Nielsen inden tirsdagens EM-testkamp mod Finland.

- Ja, hun starter inde. Og så er planen, at vi tager hende ud i pausen, fordi hun endnu ikke er så langt fremme, at hun kan spille 90 minutter. Så i stedet for at tage chancen, så tager vi hende ud. Det er altid, når man bliver træt, at der sker noget, siger Nils Nielsen til TV 2 SPORT. 

Landstræneren kender desværre alt for meget til alvorlige skader blandt sine udvalgte. Julie Trustrup, Johanna Rasmussen og Karoline Smidt, der alle var med til at kvalificere Danmark til EM, er ude med korsbåndsskader. Derudover er Sofie Junge fortsat så mærket af sidste års hjernerystelse og en efterfølgende senekade i foden, at hun ikke er med i denne træningssamling.

Den kedelige historik får nok Nils Nielsen til at glæde sig endnu mere over, at en skadet spiller er til rådighed igen. 

- Det er dejligt at have hende (Nadia Nadim) tilbage. Hun er fuld af humør og har rigtigt meget lyst til at spille. Jeg er sikker på, at den halvleg hun får i morgen, den kommer hun til at bruge rigtigt godt.

Hele startopstillingen er blevet præsenteret efter artiklens udgivelse.

Nadia Nadim blev knæskadet i sidste sæsons slutspil i den amerikanske liga, hvor hun spiller for storklubben Portland Thorns. Efter adskillige timers genoptræning er Nadim naturligvis også glad for, at hun igen kan løbe på banen for Danmark. 

- Det er skønt at være tilbage på landsholdet. Jeg har savnet de her piger, og jeg har glædet mig rigtigt, rigtigt meget til ligesom at begynde forberedelserne frem mod EM, siger hun til TV 2 SPORT. 

Nadia Nadim er kommet sig over en knæskade.

EM-testkampen mod Finland spilles på Slagelse Stadion, tirsdag klokken 19. Kampen er Danmarks tredjesidste mulighed for at finpudse formen inden sommerens slutrunde i Holland. 

Til sommer spiller holdet to kampe umiddelbart inden EM, der begynder midt i juli. Slutrunden vises på TV 2 og DR.