Danmark skal forsvare EM-bronze på TV 2

TV 2 og DR sender EM i kvindefodbold til sommer, hvor Danmark skal forsøge at leve op til bronzemedaljerne fra 2013.

Igen til sommer er der masser af EM-fodbold i fjernsynet - men i modsætning til sidste år, så er Danmark kvalificeret til slutrunden.

TV 2 og DR er med hele vejen under slutrunden i Holland, når Danmark skal forsøge at leve op til bronzemedaljerne fra 2013.

- Det danske landshold går en enormt spændende turnering i møde, og holdet har før vist, at de kan klare sig mod de bedste, fortæller udviklingschef på TV 2 SPORT Allan Hvid.

Danmark kvalificerede sig direkte til slutrunden i Holland efter seks sejre i otte kampe. Danmark slog blandt andet OL-sølvvinderne Sverige med 2-0 i den sidste kvalifikationskamp.

I alt scorede Danmark 22 mål i de otte kvalifikationskampe, og siden da har Pernille Harder, Nadia Nadim, Sanne Troelsgaard og de andre offensive profiler holdt målformen ved lige.

Ved den prestigefyldte Algarve Cup tidligere i år vandt Danmark eksempelvis med henholdsvis 6-0 og 6-1 over Portugal og Rusland, der også er med ved EM.

- Landsholdet har mange store profiler, og vi er repræsenteret i flere internationale storklubber, ligesom Brøndby og Fortuna Hjørring har klaret sig godt i Champions League. Så vi ser frem til at transmittere fra landsholdets forberedelser og selve slutrunden på TV 2, TV 2 SPORT og på tv2.dk, siger Allan Hvid

Ved sommerens EM er Danmark i gruppe med værterne fra Holland samt Norge og Belgien. Især kampen mod Norge bliver interessant. Det var nemlig et straffesparksnederlag til netop Norge, der var skyld i at Danmark ’kun’ vandt bronze ved det seneste EM.

Slutrunden til sommer, hvor det forhåbentligt går mindst lige så godt, spilles fra den 16. juli til den 6. august. TV 2 og DR deler rettighederne til at vise både Danmarks kampe og de øvrige opgør.