Fodbold

Eksplosioner ved spillerbus udsætter Champions League-kvartfinale

En spiller er såret, efter tre eksplosioner har ramt fodboldklubben Borussia Dortmunds spillerbus.

En spillerbus tilhørende den tyske fodboldklub Borussia Dortmund blev tirsdag aften ramt af flere eksplosioner.

Det skete omkring Wittbräucker Strasse og Schirmannweg i det sydlige Dortmund, omkring 10 kilometer fra stadion, da bussen var på vej til den første kvartfinale i Champions League mellem Borussia Dortmund og AS Monaco.

- Eksplosionen skete kort efter afgangen fra hotellet mod stadion. Bussen er blevet beskadiget to steder, og én såret person er blevet bragt på hospitalet, har Borussia Dortmund oplyst på sin hjemmeside.

Klokken 20.30 oplyste klubben samt det europæiske fodboldforbund, UEFA, at tirsdagens kamp på baggrund af hændelsen er udsat og i stedet spilles onsdag aften kl. 18:45. Lidt under et døgn efter det oprindelige kamptidspunkt.

Politi: Alvorlige sprængstoffer

Tysk politi har bekræftet, at der er tale om i alt tre eksplosioner ved Borussia Dortmund-bussen, og i forbindelse med eksplosionerne blev forruden i spillerbussen ødelagt.

- Det var et angreb med sprængstoffer i umiddelbar nærhed af hotellets udgang. Da holdet var kørt fra hotellets parkeringspladsen til Wittbräucker Strasse, blev tre eksplosive anordninger udløst, siger Borussia Dortmund-bossen Hans-Joachim Watzke til klubbens hjemmeside.

I en ny pressemeddelelse klokken 21.50 oplyser politiet, at de foreløbige undersøgelser tyder på, at der er tale om "alvorlige sprængstoffer".

- Sprængstofferne kan have været skjult i en hæk nær en parkeringsplads, skriver politiet.

Der er endnu ingen meldinger om, hvem der eventuelt skulle stå bag, og på et pressemøde sent tirsdag aften fortæller poltiiet, at man i efterforskningen fortsat holder alle muligheder åbne.

Ifølge statsanklageren er der fundet et brev tæt på gerningsstedet. Selvom myndighederne ikke vil offentliggøre indholdet af brevet, da man er i færd med at efterprøve brevets ægthed, fortæller statsanklageren, at der "tages ansvar for handlingen" i brevet.

Spansk spiller såret ved eksplosion

Den tyske fodboldklub har bekræftet, at den sårede person er den spanske forsvarsspiller Marc Bartra.

- Ved eksplosionen kom Marc Bartra til skade, og han befinder sig nu på hospitalet. God og hurtig bedring, skriver Borussia Dortmund på Twitter

Det er efterfølgende bekræftet, at Bartra har skåret sin ene hånd på noget knust glas, og at han bliver opereret for en brækket knogle i sin hånd.

Fans fra Borussia Dortmund og Monaco kommenterer angrebet mod tyskernes spillerbus. Video: Malene Sørensen

Både Borussia Dortmund og politi manede efter eksplosionerne hurtigt til ro og oplyste, at der ikke var nogen trussel omkring stadion. De opfordrede hurtigt tilskuere og fans fra de to klubber til at blive på stadion og forholde sig roligt.

På Twitter oplyste den tyske klub endvidere, at spillerne var bragt i sikkerhed, og at der ingen fare var hverken ved eller på stadion.

Fans af AS Monaco reagerede herefter ved at hylde Borussia Dortmund med slagsange, og kort tid efter var den tyske klub igen aktiv på det sociale medie.

Her skrev klubben, at hvis nogle af gæsternes fans skulle få brug for et sted at overnatte, så kunne man tjekke hashtaget #bedforawayfans.