Store optøjer efter københavnsk derby: To personer anholdt

Brøndby-tilhængere og politiet var i karambolage efter søndagens superligakamp mellem Brøndby IF og FC København. To personer er anholdt.

Et kvarter før slutfløjt kastede Brøndby-tilhængere døde rotter efter FC Københavns spillere. Efter kampen var det så fyrværkeri og andre tunge genstande, der blev kastet efter politiet.

Det har foreløbigt ført til to anholdelser, oplyser kommunikationsansvarlig ved Københavns Vestegns Politi, Claus Buhr, til TV 2.

Den ene er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, mens den anden er sigtet for vold eller trusler om vold mod offentlig person. Angiveligt skal personen have kastet med brosten.

Foruden de to anholdte eftersøger politiet yderligere ti personer, der har kastet ting efter politiet.

Urolighederne opstod, da en større gruppe Brøndby-tilhængere forsøgte at løbe ned mod det aflukkede område uden for stadion, hvor såkaldte dialogbetjente eskorterede FC København-tilhængere mod Brøndbyøster Station.

Det fik politiet til at danne en kæde på tværs af vejen og trække stavene, og der blev skudt tåregas mod Brøndby-tilhængerne for at få opløst grupperingen.

Iført gasmasker lykkedes det politiet at trænge uromagerne længere tilbage og få dem opdelt i mindre grupperinger, og det var her, at anholdelserne fandt sted.

God stemning før kampen

På Twitter oplyser Københavns Vestegns Politi, at der var god stemning hos alle før kampen på Brøndby Stadion.

I samme ombæring opfordrede politiet parterne til at lade det fortsætte efter kampen, men det var altså ikke alle, der forstod den tilskyndelse.