Fodbold

Verbic-scoring sænker Brøndby i storkøbenhavnsk derby

Benjamin Verbic stod for kampens enlige scoring, da FC København snuppede sejren på Brøndby Stadion.

FC København styrer direkte mod at slutte superligasæsonen som ubesejret. 

Med en 1-0-sejr på udebane i derbyet mod Brøndby klarede mestrene den på papiret sværeste af de resterende udfordringer og er nu kun syv kampe fra en imponerende bedrift.

Benjamin Verbic stod for kampens enlige scoring 20 minutter efter pausen, da han fra kort afstand headede Andreas Cornelius' præcise hovedstødspasning det sidste stykke ind over stregen.

Målet var en naturlig følge af, at FC København havde strammet skruen efter en jævnbyrdig første halvleg.

Efter en forsigtig åbning fandt backerne Peter Ankersen og Ludwig Augustinsson endelig plads til deres giftige fremstød, og det var Ankersens indlæg, der førte til sejrsmålet.

Med 1-0-føringen i ryggen lukkede FCK'erne med stor ekspertise kampen ned i anden halvlegs sidste halvdel og tillod ikke Brøndby at komme frem til farlige forsøg.

Dermed lykkedes det i sæsonens tredje forsøg endelig at finde en vinder i rivalopgøret, som i første halvleg ellers fulgte et velkendt mønster fra de uafgjorte møder tidligere på sæsonen.

De to hold var yderst velforberedte og passede så godt på hinanden, at bolden kun sjældent befandt sig i de to straffesparksfelter.

Gæsterne gik fra start meget langt frem på banen og gjorde det svært for Brøndby at sætte et meningsfyldt opspil sammen.

De blågule var tydeligvis ikke meget for at sparke bolden hen over hovederne på de fremskudte FCK'ere i erkendelse af, at stopperduoen med Mathias "Zanka" Jørgensen og Erik Johansson har betragtelig styrke i duellerne.

Derfor var der langt mellem Brøndbys muligheder, og det var passende, at hjemmeholdets eneste reelle forsøg før pausen var et langskud fra 25 meters afstand. Det var så til gengæld kun centimeter fra at udløse en 1-0-føring. 

Hany Mukhtar, der havde udløst et jubelbrøl på stadion før kampen ved at underskrive en fireårig aftale med klubben, høvlede kulgen på den ene opstander, så metallet rystede over hovedet på FCK-målmand Robin Olsen.

At en intens første halvleg gik til ende uden scoringer, må man også tilskrive hans kollega i den anden ende, Brøndbys Frederik Rønnow.

Landsholdsreserven reddede flot på Andrija Pavlovics hovedstød og parerede endnu flottere på returbolden fra Andreas Cornelius, der dog var vinket offside.

Men trods en udmærket præstation kunne Rønnow altså ikke holde sit mål helt rent, og efter fire sejre på stribe kom Brøndby en smule ned på jorden.

Med et forspring på 16 point ned til forfølgerne er det dog kun et spørgsmål om få uger, før Alexander Zornigers mænd kan sikre sig klubbens første sølvmedaljer i 11 år.