Fodbold

Brøndby-rotter kravler verden rundt: - Klamt, skandaløst og flovt

Brøndbys fans kastede mandag fire døde rotter efter FCK's Ludwig Augustinsson. En episode, der nu har ramt medier i hele verden.

Australske ABC News beskriver det egentlig meget godt.

- Dyr, der invaderer sportskampe, er normalt virkelig søde eller i det mindste sjove, men det seneste eksempel fra det københavnske derby falder ind under kategorien klamt. I opgøret mellem Brøndby og FC København i den danske Superliga tog kampen en ulækker drejning, da flere døde rotter kom flyvende fra tribunen.

Under søndagens derby mellem Brøndby og FC København fik tilskuere, TV-seere og ikke mindst spillerne sig en ubehagelig overraskelse, da Ludwig Augustinsson gik ud for at sparke hjørnespark.

Pludselig kom fire døde rotter flyvende fra området ved 'Sydsiden' og 'Svinget' på Brøndby Stadion. En episode, der nu er nået rundt til medier i hele verden.

L'Équipe

- Det er ikke ualmindeligt at se fans, der kaster ting på banen fra tribunen under en kamp. Det er dog mindre normalt at smide døde rotter ind på græsplænen. Det er, hvad der skete under kampen mellem Brøndby og FC København. Udeholdet var ved at sparke et hjørnespark, da de døde gnavere kom flyvende, skriver verdens største sportsmedie L’Équipe.

Stemningen mellem de to holds supportere er på frysepunktet, men de færreste havde troet, at der skulle blive kastet døde rotter på banen

TV 2 Norge

Expressen

- Skandaløse scener i derbyet mellem FC København og Brøndby. Døde rotter blev kastet efter landsholdsspilleren Ludwig Augustinsson.

- Benjamin Verbic blev den store matchvinder for FC København, da de hvidklædte vandt et ophedet dansk derby på udebane mod Brøndby. Men efterfølgende snakker man om noget helt andet. Godt en halv time før tid gjorde Brøndby-fansene noget flovt, da de kastede døde dyr ind, skriver svenske Expressen.

TV 2 Norge

- Stemningen mellem de to holds supportere er på frysepunktet, men de færreste havde troet, at der skulle blive kastet døde rotter på banen.

- Den ækle hændelse fandt sted på et hjørnespark. Pludselig blev der kastet fire døde rotter mod FCK’s Benjamin Verbic og Ludwig Augustinsson fra tribunen, hvor de mest ihærdige Brøndby-tilhængere står, skriver TV 2 Norge, ligesom norske Aftenposten også har omtalt episoden.

Billeder, der går verden rundt

Corriere dello Sport

Corriere dello Sport

- Hjørnespark kan være farlige i Danmark, det ved spillerne fra FC København efter et ophedet derby mod Brøndby. På et tidspunkt skulle Augustinsson sparke hjørnespark foran de rivaliserende fans, da han blev overdænget af genstande, og der ventede en bitter overraskelse i form af døde rotter. Billeder, der går verden rundt, skriver italienske Corriere dello Sport.

Ud over ovenstående eksempler har rotteepisoden også nået det store engelske medie The Telegraph og en lang række medier i lande som Australien, Ungarn, Irland og USA.

I Brøndby tog sportsdirektør Troels Bech hurtigt afstand fra episoden efter kampen:

- Generelt synes jeg, kasteskyts er noget skidt, og det er svært at forestille sig, hvad det næste kunne have været, når rotter er en del af det. Selvfølgelig tager vi afstand fra det, siger han til TV 3+ og slår fast, at klubben ellers havde forberedt sig rigtig godt.

- Vi har i dag haft et sikkerhedsopbud, der sætter rekorder. Det har sikret os, at kampen blev afviklet uden de værst tænkelige scenarier. At vi skulle til at tage højde for, om der er pelsdyr med, er ikke en del af vores procedure. Det kan være, vi kommer til at ændre på noget.