Fodbold

Fælles kampagne skal sparke homofobi ud af dansk fodbold

DBU, Spillerforeningen og Divisionsforeningen er gået sammen i kampen mod homofobi i dansk fodbold.

Efter flere sager med Spillerforeningen og Dansk Boldspil-Union (DBU) som stridende parter har de to organisationer nu fundet fælles fodslag i en kampagne mod homofobi i dansk fodbold.

Sammen med Divisionsforeningen har DBU og Spillerforeningen lanceret en kampagne, der skal stoppe homofobi.

Det siger DBU-direktør Claus Bretton-Meyer til DR.

- Det handler om at sætte fokus på det forhold, at der er homofobi i dansk fodbold, og det skal vi have bekæmpet, siger Claus Bretton-Meyer.

- Diversitet er en kæmpe fordel for idrætten, så derfor ønsker vi at sætte ind og få tydeliggjort de forhold, og hvor problematisk det reelt er.

Kampagnen løber i et halvt år og vil allerede blive markeret i weekendens superligarunde. Her vil klubbernes anførere blandt andet bære regnbuefarvede anførerbind.

Homofobiske tilråb fra tilskuere er et problem, som FC København-anfører Mathias "Zanka" Jørgensen tidligere har adresseret, og han er glad for tiltaget.

- Vi er stolte over den opbakning, vi oplever til kampen mod homofobi. Det er et stærkt signal og et budskab til alle i fodboldverdenen om, at problemer med homofobi eksisterer og skal tages alvorligt, siger FCK-spilleren ifølge DR.

Tidligere i år lancerede Spillerforeningen en kampagne mod homofobi, hvor Mathias "Zanka" Jørgensen er hovedambassadør.