Fodbold

Ståle Solbakken: Nok vores stærkeste mesterskab

Solbakken giver spillerne et par fridage til at fejre mesterskabet, som kom i hus uden nederlag i 32 kampe.

FC København har været suveræne gennem hele sæsonen i Alka Superligaen, og fredag aften sikrede klubben DM-guldet med 1-1 mod FC Nordsjælland.

Det skete i femtesidste spillerunde, og FCK har fortsat ikke tabt i superligasæsonen.

Det er med til at gøre mesterskabet til det nok stærkeste af klubbens 12 DM-titler, siger FCK's manager, Ståle Solbakken.

- Jeg tror, vi har spillet 54 kampe, og vi har tabt to (ude til Leicester og Ajax, red.).

- Så det her må rangere som måske det stærkeste mesterskab i klubbens historie i forhold til, at vi har haft en fantastisk europæisk kampagne, vi er i pokalfinalen, og vi har ikke tabt i Superligaen, siger Solbakken.

- Jeg tror næsten, det er umuligt at toppe det her næste år, tilføjer han.

Med fredagens triumf følger der et par festlige fridage til klubbens spillere, siger Solbakken.

- Der er ni dage til næste kamp, så det var perfekt at sikre mesterskabet i dag. Nu kan spillerne slappe lidt af, holde en fest og slippe for mig i nogle dage.

- Så kan de også hvile sig lidt mentalt og fysisk, og så skal vi finde de sidste kræfter frem i kampene frem mod pokalfinalen. Jeg har ikke helt bestemt, hvor mange fridage de får, men de skal nok få nogle, siger nordmanden.

Fredagens 1-1-kamp var den niende uafgjorte superligakamp for FCK i denne sæson - og det var ifølge Ståle Solbakken det tætteste, klubben har været på et nederlag.

- Vi har ikke været tættere på nederlag end i dag, og det var første gang i denne sæson, at vi tabte chancestatistikken i en kamp.

- FC Nordsjælland var bedre end os, og nogle gange sled vi med boldomgangen og så lidt langsomme ud. Men det var godt gjort, at vi kom tilbage og fik uafgjort, siger Solbakken.

Marcus Ingvartsen bragte hjemmeholdet foran i første halvleg, mens indskiftede Andreas Cornelius sikrede guldet med 1-1-målet efter pausen.

FCK-direktør Anders Hørsholt kan sætte første flueben på vejen mod endnu et Champions League-eventyr.

- Vi skal videre, og målet er at komme i kvalifikationen og så spille Champions League. Det går vi efter hvert år, og det investerer vi efter i vores trup.

- Det her er første skridt på vejen, fluebenet er sat og flere venter, siger Hørsholt.