Fodbold

Wieghorst tager ansvaret for skuffende AaB-sæson

Morten Wieghorst tager ansvaret for, at AaB sluttede sæsonen på en skuffende tiendeplads i Alka Superligaen.

AaB må gå på sommerferie med en kedelig tiendeplads som slutfacit på sæsonen i Alka Superligaen. Det er en tangering af holdets dårligste sæsonresultat i Superligaens historie.

Det står klart, efter at nordjyderne ikke formåede at sende Randers FC ud af kapløbet om en billet til Europa League, da Randers vandt 4-1 samlet over to kampe.

Randrusianerne vandt opgørene mod AaB med 2-0 i Aalborg og senest 2-1 onsdag aften i Randers.

Det var ikke godt nok, erkender AaB-træner Morten Wieghorst, der tager ansvaret for nordjydernes dårlige sæson.

- I sidste ende er det mit ansvar som træner. For det er altid træneren, der bliver fjernet, hvis ikke resultatet er som ønsket, siger Morten Wieghorst.

- Men jeg kigger på min egen præstation, ligesom spillerne også skal kigge på deres, siger træneren, der har stået i spidsen for holdet siden årsskiftet.

AaB scorede blot 31 mål i denne sæson, hvilket er færrest af alle hold i Superligaen. Og det er da også der, årsagen på en skuffende sæson skal findes, mener træneren.

- Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende med en tiendeplads, når målet var at komme i slutspillet, siger Morten Wieghorst.

- Men jeg grubler over, hvorfor det er gået den gale vej, for i starten af min tid i klubben scorede vi jo rigeligt med mål, siger han.

Også angriberen Thomas Enevoldsen peger på den manglende offensive succes som forklaringen på den dårlige sæson hos nordjyderne.

- Overordnet set har vi spillet en dårlig sæson. Selvfølgelig har der været enkelte gode kampe, men det har været en dårlig sæson. Især offensivt har vi skabt alt for lidt, og scoret alt for få mål, siger Enevoldsen.