Fodbold

FCK's landsholdsback ude i flere måneder - misser vigtig landskamp

FC Københavns Peter Ankersen er ude i op til fire måneder med en brækket ankel, det skriver klubben torsdag eftermiddag på sin hjemmeside.

Den alvorlige skade betyder, at sæsonen er forbi for landsholdsbacken, der med sikkerhed også misser den vigtige VM-kvalifikationskamp mod Kazakhstan den 10. juni.

Ankersen måtte udgå onsdag aften i superligakampen mod FC Midtjylland, efter han havde scoret københavnernes to mål i 2-3-nederlaget. Nærmere undersøgelser har nu vist, at anklen er brækket.

- Vi har i dag undersøgt Peter nærmere, og desværre har vi konstateret et brud i hans ankel. Det betyder, at han nu snarest skal gennemgå en operation. Derefter skal hans fod have ro til at hele, inden genoptræningen begynder. Han kan være ude i op til fire måneder, siger F.C. Københavns læge, Morten Boesen.

Ud over den vigtige landskamp i juni går Peter Ankersen også glip af sæsonens sidste to superligakampe og ikke mindst pokalfinalen mod Brøndby om en uge.

- Det er selvfølgelig en rigtig ærgerlig måde at slutte en helt fantastisk sæson af på for mig personligt. Jeg er ked af, at jeg ikke kan være med i de sidste kampe og i pokalfinalen, men jeg vil forsøge at støtte drengene så godt jeg kan.

- Og så er jeg klar til at knokle hundrede procent for at blive så hurtigt klar som muligt, så snart jeg lige har sundet mig oven på skuffelsen, siger Peter Ankersen.

FC København skriver, at Ankersen er ude i op til fire måneder. Dermed tyder meget på, at han får svært ved at blive klar til de to andre VM-kvalifikationskampe i starten af september, hvor Danmark møder henholdsvis Polen og Armenien.