Fodbold

Sønderjyske henter tidligere Bundesliga-målmand

Sebastian Mielitz har vogtet målet for Werder Bremen. Nu venter der et eventyr i det sønderjyske for tyskeren.

Superligaklubben Sønderjyske henter målmanden Sebastian Mielitz på en fri transfer i den tyske klub Greuther Fürth.

Mielitz får en kontrakt på to år. Det skriver Sønderjyske i en pressemeddelelse.

Den 27-årige målmand var i februar på en uges prøvetræning i Haderslev, og her var den sportslige ledelse så tilfreds med præstationerne, at det bliver til en kontrakt.

- Sebastian Mielitz gjorde et overbevisende indtryk, og vi var ikke i tvivl, om at her var en målmand, som vi gerne ville prøve at hente til klubben, siger sportschef Hans Jørgen Haysen.

Mielitz har tidligere stået på mål for Werder Bremen, hvor han fik kampe i Bundesligaen i fem sæsoner i træk.

- Sebastian Mielitz har stået på højeste niveau i den tyske Bundesliga, og med den alder, han har, er det målet, at vi i fællesskab skal løfte ham til samme, høje niveau igen, siger Hans Jørgen Haysen.

Sønderjyske siger på samme tid farvel til målmand Marin Skender, der mistede sin plads mellem stængerne til Lukas Fernandes i indeværende sæson.

Sønderjyskes sportschef roser målmandens tilgang til livet som professionel fodboldspiller.

- Marin Skender har gjort det utroligt flot for os. Han har været fantastisk loyal i alle sammenhænge. Han er en topprofessionel idrætsmand, som altid har sat holdet og klubben før sig selv.

Mielitz tiltræder til sommer, når Sønderjyske afholder sit første træningspas 20. juni.

Sønderjyske møder søndag Brøndby hjemme i Haderslev i Superligaens mesterskabsspil, mens holdet i sidste spillerunde skal en tur til Parken, hvor FCK venter.