Fodbold

Firmaet bag ny Superliga-struktur vil skabe mere spænding

Hypercube, der var med til at udtænke den nye Superligastruktur, foreslår nu endnu en ændring. Det skriver BT.

Halvér klubbernes point efter grundspillets 26 spillerunder.

Sådan lyder det nyeste forslag fra det hollandske konsulentfirma Hypercube, der inden denne sæson var med til at indføre en ny struktur i den danske Superliga.

Og selvom sæsonen endnu ikke er helt ovre, foreslår Hypercubes direktør altså allerede nu en ændring. En ændring, der skal øge spændingen i slutspillet.

- Lige nu skudt fra hoften vil jeg anbefale, at Superligaen genovervejer, om man skal tage alle sine point med videre fra første runde. Vi har set, at det har været succesfuldt at halvere pointene i Polen, Rumænien og i Belgien, siger Hypercube-direktør Pieter Nieuwenhuis til BT.

- I de tre lande skabte det mere konkurrence i den sidste del af turneringen, fordi der var flere bejlere til titlen. Ganske simpelt rent matematisk var afstanden mindre mellem holdene efter den første runde.

- I Danmark ville det i denne sæson ikke have ændret meget ved, at FC København stadig ville blive mestre, men de andre hold ville i det mindste have været i nabolaget, siger han videre.

I denne sæson har FC København været ganske suveræne og har for længst sikret sig guldmedaljerne, ligesom også Brøndby IF relativt tidligt har sikret sig sølvmedaljerne.

Dermed har den ønskede spænding ikke indfundet sig i mesterskabsslutspillet. Alligevel er Divisionsforeningen ikke klar til at ændre på strukturen allerede. Først efter næste sæson skal der evalueres. 

- Vi ville jo kun ændre noget, hvis der er noget decideret galt med strukturen, men det er der ikke. Al debat og alle forslag må vi tage efter to sæsoner. Sådan er aftalen, siger Divisionsforeningens formand, Claus Thomsen og tilføjer:

- Det er ikke validt kun at tage én sæson. Den måde, mesterskabet er afgjort på i år, er jo ret ekstrem, fordi sølvmedaljernes pointgennemsnit godt kunne have vundet mesterskabet i en anden sæson.

Denne sæson i Superligaen er endnu ikke afsluttet, og der er fortsat stor spænding om bronzemedaljer, europæiske pladser og ikke mindst op- og nedrykning. 

Sidste runde i mesterskabsslutspillet er søndag d. 28 maj, mens de sidste playoff-kampe om op- og nedrykning følger lidt senere.