Fodbold

Superliga-toppen er enige: Pointhalvering er en dårlig idé

I Superligatoppen er der bred enighed om, at en halvering af pointene efter grundspillet er en dårlig idé. FC Midtjylland afviser dog ikke tanken.

Nej tak.

Det er det tydelige svar fra toppen i Superligaen til spørgsmålet om en halvering af grundspillets point. 

Forslaget blev bragt i spil i går af det hollandske konsulentfirma Hypercube, der var med til at indføre den nye Superliga-struktur forud for sæsonen. 

Idéen gik ud på at halvere grundspillets pointhøst for at øge spændingen i den bedste danske fodboldrække, som det eksempelvis er tilfældet i den belgiske Jupiler League.

- Jeg synes ikke, det ville være sportsligt fair at halvere pointene efter grundspillet. Det var præcis skævvridningen i Superligaen, med tre kampe mod hvert hold, vi ville væk fra med den nye struktur, lyder det fra Brøndby IFs sportsdirektør, Troels Bech.

De øvrige Superliga-holds holdning til forslaget om pointhalvering

  • OB - imod pointhalvering
  • AC Horsens - imod pointhalvering
  • Silkeborg IF - imod pointhalvering
  • AGF - ønsker at forholde sig neutrale i debatten

TV 2 SPORT har forgæves forsøgt at få uddybende kommentarer fra Randers, Viborg og Esbjerg.  

- En halvering af pointene giver ingen mening i mit hoved. Hvorfor devaluere grundspillet til elevkampe, der tæller det halve? I mine øjne skal man ikke lave regler imod kvalitet.

FC København-træner Ståle Solbakken kaldte i går forslaget for 'idiotisk' overfor DR Sporten, mens også AaBs sportsdirektør Allan Gaarde udtrykte  at 'grænsen for fairness i Superligaen nu var nået'.

En rundspørge foretaget af TV 2 SPORT til de de resterende Superliga-hold i mesterskabsspillet viser ligeledes, at modviljen overfor pointhalveringen er stor.  

- Det vil være at tage den for langt. Også selvom det ville være rart for os, der jagter topklubberne. Men vi skal huske på, at topholdene i Danmark har brugt mange år på at opbygge både økonomi, spillertrupper og position i dansk fodbold, så det ville ikke være fair at begynde at halvere pointene, lyder det fra Lyngby-træner, David Nielsen, der har bronzemedaljerne indenfor rækkevidde.

- Det er ikke til nogens fordel. Man skal gøre sig fortjent til at vinde et mesterskab, og det gør man sig fortjent til over en hel sæson. En halvering af pointene ville tage spændingen ud af grundspillet. Og mesterskabet kunne potentielt vindes på tilfældigheder.

I SønderjyskE-lejren erklærer man sig enig i, at strukturen fungerer fint i sin nuværende form, mens der bliver holdt fast i, at der skal evalueres i bund, når de første to sæsoner med den nye struktur er færdigspillet.

Samme tanker har FC Nordsjællands sportschef, Carsten V. Jensen, gjort sig. Han er tilhænger af at pointene fra grundspillet beholdes, så der ikke skabes kunstig spænding i landets bedste fodboldrække.

I FC Midtjylland holder man også fast i grundtanken om at tage strukturen under lup efter de første to sæsoner, men samtidig skræmmer idéen om at tage Hypercubes forslag op til vurdering ikke, fortæller sportsdirektør Claus Steinlein.

- Jeg er enig i, at det kan være sportsligt unfair at halvere pointene, men jeg vil samtidig sige, at vi ikke er afvisende overfor, at det kan blive et nødvendigt tiltag for at fastholde spændingen i toppen.

- Kigger vi på produktet fra helikopteren, så er det vigtigt at have den spænding, som tilskuerne efterlyser, siger Steinlein.