Fodbold

Bombeangreb plager Dortmund-profil: - Jeg er bange for at stige på bussen

Shinji Kagawa fortæller, at han stadig er bange for at stige på holdbussen, efter at Dortmund blev angrebet den 11. april.

Tre eksplosioner ramte den bus, som Dortmund-spillerne kørte i på vej mod hjemmekampen i Champions League-kvartfinalen mod Monaco.

Forsvarsspilleren Marc Bartra blev skadet og måtte opereres for at rette en knogle, som han havde brækket i håndledet.

 Men det var ikke kun Bartra, som blev hårdt ramt. Den offensive midtbanespiller Shinji Kagawa fortæller, at han stadig har problemer med at overkomme sin skræk efter angrebet.

- Jeg er bange for at stige på bussen og bange for at køre til kampe. Jeg var bange, og det er jeg stadig, hvis jeg skal være ærlig, siger Dortmund-spilleren Shinji Kagawa ifølge BBC.

Politiet mener at vide, at de tre bomber indeholdt metalstykker. De var gemt i en hæk og antændt, da bussen passerede. Politiet har anklaget en mand for handlingen, som fortæller, at motivet var finansielt og ikke terror-relateret.

Jeg var forstenet. Jeg kiggede tilbage og så, at vinduerne var smadrede

Shinji Kagawa, Dortmund-spiller

Shinji Kagawa husker stadig hele episoden tydeligt.

- Jeg var forstenet. Jeg kiggede tilbage og så, at vinduerne var smadrede. Jeg så, at Marc Bartra lå rullet sammen, ligesom flere andre var. Jeg var rystet, siger japaneren.

Den tidligere Manchester United-spiller fortæller ifølge BBC, at han og holdet ikke kunne forestille sig at spille den nye kamp, som blev arrangeret den kommende dag. Her tabte Dortmund 2-3.

- Jeg havde kun scenerne fra bussen i mit hoved og tankerne om den helvedes detonation, siger han.

Dortmund tabte også anden kamp i Monaco med 1-3 og kom dermed ikke i semifinalen.