Laudrup følger udviklingen i Qatar efter terroranklager

Michael Laudrup håber ikke, at sikkerheden i Qatar forværres efter den seneste politiske udvikling i landet.

Michael Laudrup er i øjeblikket ansat som cheftræner for fodboldklubben Al-Rayyan i Qatar.

Flere arabiske lande anført af Saudi-Arabien har afbrudt forbindelserne til Qatar og anklaget landet for at støtte terrorgrupper og ekstremisme.

Den seneste politiske udvikling i Qatar har givet grund til ekstra overvejelser om sikkerheden i landet, der skal arrangere VM i 2022.

- På nuværende tidspunkt kan jeg ikke sige så meget, da jeg ikke har talt med folk fra hverken Qatar eller Danmark.

- Men selvfølgelig vil jeg følge ekstra med i de kommende dage og uger for at se, hvordan situationen udvikler sig, skriver Laudrup i en mail til Ekstra Bladet.

Han afventer flere oplysninger og kan ikke træffe beslutninger på det nuværende vidensgrundlag, fortæller han til avisen.

- Jeg ved ikke, hvad dette kan betyde på længere sigt, men for min kone og jeg er det altafgørende selvfølgelig, at vi føler os sikre i vores dagligdag.

- Indtil nu har det aldrig været noget problem, og jeg håber naturligvis, at det fortsætter således, lyder det fra Laudrup.

Ud over Saudi-Arabien er det De Forenede Arabiske Emirater, Egypten, Bahrain, Yemen og den ene af de to regeringer i Libyen, som har afbrudt al handel, transport og diplomatiske forbindelser til den gasrige halvø.

Nabolandene anklager Qatar for at destabilisere regionen ved at støtte radikale grupper i Mellemøsten.

Qatar har reageret med vrede på det dramatiske brud og benægter enhver støtte til ekstremister.

Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, har indtil nu holdt fast i beslutningen om, at Qatar skal være vært for VM i Qatar.

Fifa oplyser, at forbundet er i regelmæssig kontakt med VM-arrangørerne i Qatar, men har ikke ønsket at udtale sig om den seneste udvikling i landet.

- Vi har ingen yderligere kommentarer lige nu, lyder det fra Fifa.