Terror i London

Saudi-Arabien ville ikke deltage i stilhed for Londons terrorofre

VM-kvalifikationskampen mellem Australien og Saudi-Arabien vil næppe blive husket for resultatet, men derimod for det ene minuts stilhed inden kampen.

De australske spillere, trænere og fans rejste sig og stod arm i arm for at mindes ofrene for terrorangrebet i London, da stadionspeakeren annoncerede ét minuts stilhed.

Men på den ene halvdel af fodboldbanen gik spillerne fra Saudi-Arabien spredt rundt, mens de gav udtryk for ikke at ville deltage i stilheden for ofrene.

Det medførte efterfølgende en mindre pibekoncert fra kampens tilskuere, der virkede utilfredse med den handling. Efter kampen forklarede det australske fodboldforbund (FFA), at de havde anmodet det asiatiske fodboldforbund (AFC) om, at Saudi-Arabien ville deltage i stilheden.

En forespørgsel, som i første omgang var blevet godkendt, men som efterfølgende var blevet ændret til, at de respekterede og godkendte, at Australien ville gøre det, men at det var imod egne traditioner. Det skriver Fox Sports.

- Det australske fodboldforbund ønskede at lave en aftale med det asiatiske fodboldforbund (AFC) og det saudiarabiske landshold om at holde ét minuts stilhed for at mindes ofrene for terrorangrebet i London lørdag aften og specielt de to australske kvinder.

- Både AFC og det saudiarabiske landshold accepterede, at stilheden kunne finde sted. Det australske forbund blev så videre informeret af staben hos det saudiarabiske hold, at traditionen ikke var i overensstemmelse med den saudiske kultur, og de derfor ville gå ned på egen banehalvdel og respektere ønsket, mens de indtog deres egen position på banen, lød forklaringen.

Efter pibekoncerten var slut, blev VM-kvalifikationskampen afviklet efter normale forhold. Australien vandt kampen med 3-2 og spillede sig op på siden af Saudi-Arabien i Gruppe B i den asiatiske VM-kvalifikationsturnering.