Fodbold

Helsingør kan ende med at spille hjemmekampe 300 kilometer hjemmefra

Helsingør må kun spille hjemmekampe i Helsingør, hvis banen er 'spilbar'. Kampene skal flyttes, hvis det ikke er tilfældet.

Det lyder måske utroligt, men den er god nok: FC Helsingør kan komme til at spille Superligahjemmekampe i Horsens - lidt over 300 km fra klubbens eget stadion.

Trods dispensationen til at bruge Helsingør Stadion i Superligaen skal oprykkerklubben være klar til at flytte hjemmekampene, hvis banen ikke er god nok. Det er her, Casa Arena i Horsens kommer ind i billedet.

Helsingør har nemlig angivet stadionet i Horsens som alternativ hjemmebane, hvis der skulle blive brug for at flytte kampene væk fra det intime stadion i Nordsjælland. Det fortæller Helsingørs direktør, Janus Kyhl, til TV 2 SPORT.

- Det var en aftale, vi lavede i tidernes morgen. Vi skulle angive to reservestadions, og Horsens har en fantastisk flink og sød direktør, Kristian Nielsen, og han sagde: "Jamen, vi kan da godt lave en aftale om, at I kan leje vores stadion, hvis I får brug for det". Så det gjorde vi, lyder det grinende fra Janus Kyhl.

Ud over Casa Arena i Horsens har FC Helsingør også lavet en aftale med Right to Dream Park i Farum, der tidligere har heddet Farum Park. Det er udgangspunktet, at eventuelle kampflytninger ender i Farum frem for Horsens - en tur på knap 40 kilometer.

Helsingør er rykket op i Superligaen for første gang.

Mulighed for dobbeltkamp

Helsingør Stadion har ikke varme i banen, hvilket ellers er et krav til alle Superligastadioner. Derfor er der en risiko for, at der i vinterperioden kan komme frost i banen, og så må oprykkerne finde sig til rette på en ny 'hjemmebane'.

Især i 19. spillerunde, der bliver spillet i december, kan der være mulighed for, at der skal spilles to Superligakampe på samme stadion i løbet af en weekend. Lige nu er både Helsingør, Horsens og Nordsjælland programsat til at spille hjemmekamp den 10. december.

Mulige dobbeltkampe i Superligaen

I risikoperioden fra november til marts skal Helsingør spille på hjemmebane samtidig med Horsens heller Nordsjælland fire gange. 

I 19. runde er der planlagt kampe i både Helsingør og på de alternative stadions:

16. runde: Helsingør – Hobro og Horsens - OB

17. runde: Helsingør – AaB og Nordsjælland - Horsens

19. runde: Helsingør – Lyngby, Horsens – Sønderjyske og Nordsjælland – Hobro

21. runde: Helsingør – Horsens og Nordsjælland – OB

Se hele kampprogrammet her.

Senere vil tv-rettighedshaverne bestemme de nøjagtige kamptidspunkter, men med flere kampe både fredag og søndag er der altså en sandsynlighed for at se en dobbeltkamp i Superligaen, hvis græsset i Helsingør er ramt af frost.

Kunstgræsbanen i Farum burde kunne holde til to kampe samme dag, og derfor kan det altså ende med, at Helsingør og Lyngby skal spille før eller efter Nordsjællands egen kamp mod Hobro.

Det kan selvfølgelig også være, at Helsingør skal spille på hjemmebane i Horsens. Hvis det sker, så har direktøren allerede lagt en plan for at få mange tilskuere med vestpå:

- Så må vi lave en sponsoraftale med Storebæltsbroen, lyder det optimistisk fra Janus Kyhl.

Her er ruten fra Helsingør til Horsens. Det er en tur på over tre timer i bil, selvom man ikke holder pause undervejs.