Dansk-spanier udpeget som cheftræner i tidligere storklub

16x9
Thomas Christiansen har stået i spidsen for APOEL i denne sæson. Foto: FABRICE COFFRINI / Scanpix Denmark

Thomas Christiansen skal være træner for Leeds United. Det skriver den engelske klub på sin hjemmeside.

Leeds United har udpeget danske Thomas Christiansen som ny cheftræner for holdet. Christiansen afløser Gary Monk, der trak sig tilbage i maj.

I Leeds er man naturligt nok glade for sin nye træner.

- Thomas har været på vores radar i lang tid, og etablerede sig hurtigt som en fremragende kandidat til jobbet, siger klubbens direktør Angus Kinnear til sin hjemmeside.

44-årige Thomas Christiansen møder pressen på mandag.

Skiftede fra Danmark til Spanien

Thomas Christiansen er født i Hadsund i Danmark, men er søn af en spansk mor. Den spanske forbindelse bragte ham i 1991 til FC Barcelona, der på det tidspunkt blev trænet af Johan Cryuff og som havde Michael Laudrup i truppen.

Mens Christiansen var en del af Barcelonas trup skiftede han nationalitet fra dansk til spansk.

I 1993 fik han så debut for det spanske landshold i en venskabskamp mod Mexico, og i 1994 fik så endnu en landskamp for Spanien i VM-kvalifikationskampen mod Litauen, hvor han scorede et legendarisk mål med hælen.

Det blev dog kun til de to kampe for Spanien, og Thomas Christiansen fik aldrig et gennembrud i FC Barcelona.

Topscorer i Bundesligaen

Christiansen spillede i flere spanske klubber, men slog aldrig til og det store internationale gennembrud lod vente på sig frem til 2001, hvor han skiftede til Bochum, der var spillede i 2. Bundesliga. Her scorede Thomas Christiansen dog hele 17 mål, og var stærkt medvirkende til at holdet rykkede op i Bundesligaen.

I den efterfølgende sæson i Bundesligaen i 02/03 gik det om muligt endnu bedre for Thomas Christiansen der scorede 21 mål, og blev delt topscorer med Bayern Münchens Giovanni Elber. 

I 2006 stoppede han sin karriere som spiller og i 2014 begyndte han så sin karriere som cheftræner, da han stod i spidsen for det cypriotiske AEK Larnaca FC.