Fodbold

FCN-målmand fik rødt - så reddede markspiller to straffespark og blev helt

FC Nordsjælland vandt onsdag aften U17-pokalfinalen i fodbold efter straffesparkskonkurrence - og det var en markspiller, der blev helten i målet.

FC Nordsjællands U17-fodbolddrenge vil formentlig kunne huske onsdag den 14. juni 2017 i lang tid fremover.

Her vandt de unge Farum-drenge nemlig pokalfinalen over Hvidovre fra 1. division efter straffesparkskonkurrence - og det endda med en markspiller på mål.

- Jeg tænkte lidt ”fuck”

Lucas Bøje Larsen, fodboldspiller, FC Nordsjælland U17

Lucas Bøje Larsen er navnet på forsvarsspilleren, der måske nok vil huske dagen endnu længere end resten af holdet. Til sin egen store overraskelse måtte han nemlig trække de ledige målmandshandsker på med et kvarter tilbage af kampen, da den sædvanlige FCN-keeper, Rasmus From, blev udvist.

- Jeg tænkte lidt ”fuck”. De havde frispark til at starte med, hvor jeg tænkte, jeg bare skulle lade være med at lave en fejl, da vi allerede var bagud 1-0. Jeg var meget nervøs, sagde målmandsdebutanten til sn.dk efter kampen.

Nervøsiteten blev formentlig ikke mindre, da kampen gik i straffesparkskonkurrence - stadig med Lucas Bøje Larsen i FCN-målet.

Jeg kommer ind på mål, og jeg havde ikke regnet med at tage et eneste, og så tager jeg to

Lucas Bøje Larsen, fodboldspiller, FC Nordsjælland U17

Her blev Helsinge-drengen dog den store helt for FC Nordsjælland, da han reddede to af Hvidovres forsøg fra pletten, og således var stærkt medvirkende til at sende pokalen til FC Nordsjælland.

- Det var helt vildt. Jeg kommer ind på mål, og jeg havde ikke regnet med at tage et eneste, og så tager jeg to, så vi ender med at vinde. Helt fantastisk, sagde målmanden, der ikke selv kunne forklare, hvor redningerne kom fra.

- Jeg fik bare at vide, jeg skulle give alt mod den side, hvor jeg troede, han ville sparke i, og så tog jeg dem. Jeg fik lidt selvtillid efter den første, fordi jeg ikke havde regnet med, jeg ville tage nogle, og så tager jeg også den anden lige efter, så det er meget vildt, sluttede en glad målmandsdebutant til sn.dk.

FC Nordsjællands U19 drenge spillede også pokalfinale onsdag aften, men kunne ikke gøre U17-holdet kunsten efter, og tabte 2-4 til Brøndby.