EM fodbold

Landsholdsforsvarer skifter til svensk storklub

Endnu en profil forlader Brøndby. Landsholdsforsvareren Simone Boye skifter til FC Rosengård.

Landsholdsspillerne iler i øjeblikket mod udlandet, og nu forlader Brøndbys anfører Simone Boye også den hjemlige liga.

Efter EM-slutrunden i juli og august skal den stærke midterforsvarer spille i svenske FC Rosengård.

Det bekræfter Simone Boye selv over for TV 2 SPORT: 

- Jeg har været rigtig, rigtig glad for at være i Brøndby. Men jeg har også følt, det var ved at være på tide, jeg skulle videre og udfordres lidt mere.

- Os forsvarsspillere bliver ikke helt så pressede i den danske liga, som vi gør i landskampene. Og man kan godt komme til at sjuske lidt, når der ikke er så meget at lave, lyder det fra Simone Boye. 

Med skiftet til FC Rosengård kommer hun til en af de største klubber i Sverige, der i kvindefodbold er et niveau over Danmark. FC Rosengård er en fast del af toppen i den bedste svenske række, Damallsvenskan, og de danske landsholdsspillere Sofie Junge og Sanne Troelsgaard er allerede i truppen. Sanne Troelsgaards kontrakt udløber godt nok denne sommer, men en forlængelse er stadig en mulighed ifølge TV 2 SPORTs oplysninger.

I Rosengårds midterforsvar kommer Simone Boye til at erstatte Amanda Illestedt, der flere gange har været med på det stærke, svenske landshold. Hun skifter efter sommerferien til tyske Potsdam.

- Med denne tilgang viser vi, at vi fortsætter med at satse på at beholde vores position, fastslår klubbens sportschef Therese Sjögran over for Sydsvenskan.

Simone Boye har skrevet under på en toårig kontrakt. 

- Jeg forventer, det bliver nogle tættere kampe. Og at jeg kommer ind på et hold, hvor der er en masse dygtige og gode profiler, som jeg også kan lære lidt af. Og så glæder jeg mig bare til at prøve at leve som fuldtidsprofessionel fodboldspiller og give alt min tid til fodbold.

I øjeblikket ligger FC Rosengård nummer to i Damallsvenskaen, fem point efter Linköpings, som også har tre danskere i truppen.

FC Rosengård trænes af danske Jack Majgaard.

Profilerne forlader Brøndby

Simone Boye er den fjerde Brøndbyprofil, der forlader klubben i løbet af et halvt år. For nylig skiftede forsvarskollegaen Mie Jans til Manchester City, mens venstrekanten Katrine Veje tager til Montpellier.

I vinter forlod den tidligere anfører Theresa Nielsen Vestegnen for at fortsætte karrieren i norske Vålerenga.  

De er alle fire en fast del af landsholdet, som i juli spiller EM i Holland. 

Slutrunden kan ses på TV 2, TV 2 SPORT og DR.