EM fodbold

Kvindefodbolden får egen talentchef

For første gang ansætter Dansk Boldspil-Union (DBU) en talentchef, der udelukkende skal koncentrere sig om pige- og kvindefodbold.

Danmarks kvindelige fodboldtalenter kan se frem til endnu mere opmærksomhed.

DBU har ansat A-landsholdets nuværende assistenttræner Lene Terp som elitechef. Det er første gang, unionen får en elitechef udelukkende til kvindeafdelingen.

- Vi er langt hen ad vejen rigtig godt med i Danmark, men vi har også stadig et stort potentiale, som jeg glæder mig til at være med til at udvikle i samarbejde med trænere, spillere og klubber, siger Lene Terp ifølge DBU.

For en del af talenterne er den tidligere Kolding Q-træner et kendt ansigt. Ud over at være assistenttræner på A-landsholdet er Lene Terp også træner for U17-landsholdet, men fra den 1. august skal hun arbejde som talentchef på fuld tid. Derfor skal Lene Terp være med til at ansætte sin egen afløser, mens hun i assistenttrænerrollen bliver afløst af Katrine Pedersen, som vender tilbage fra barsel.

Lene Terp har spillet 105 A-landskampe. Hun gennemførte som den første danske kvinde P-uddannelsen som træner, der er den højst rangerede træneruddannelse i Europa.

På niveau med herrerne

Stillingen som talentchef for pige- og kvindefodbolden sidestilles med Flemming Bergs stilling som talentchef på herresiden, fortæller DBU’s elitechef Kim Halberg:

- Kvindelandsholdet er inde i en fantastisk udvikling, men vi skal sikre at vi også i fremtiden har spillere, der kan slå til på et internationalt niveau, så vi stadig kan være med i toppen af verdensranglisten. Det er hovedessensen i rammerne for den talentstrategi DBU’s bestyrelse vedtog sidste efterår på pige-kvindeområdet, og her er ansættelsen af Lene, det første skridt i den strategiske retning siger Halberg.

Danmarks kvindelandshold ligger i øjeblikket nummer 15 på verdensranglisten, som toppes af de amerikanske verdensmestre.

Blandt de europæiske hold rangerer Danmark som nummer otte inden sommerens EM-slutrunde.

For Danmarks vedkommende begynder EM den 16. juli. Slutrunden vises på TV 2, TV 2 SPORT og DR.