Fodbold

Politifolk tiltales for katastrofe på britisk fodboldstadion

Familier til 96 døde på Hillsborough stadion får oprejsning. Politifolk anklages 28 år efter.

Den britiske anklagemyndighed tiltaler seks personer, herunder en politileder i Yorkshire, for katastrofen på Hillsborough stadion i 1989. Det rapporterer britiske medier.

96 tilhængere fra Liverpool blev dengang klemt ihjel. De var mødt op på et overfyldt stadion i Sheffield for at følge semifinalen i den engelske FA Cup i fodbold mellem Sheffield Wednesday og Liverpool.

Politiet lagde i 1989 først skylden på fulde fans. Det var en forklaring, som de dødes familier og mange i Liverpool hele tiden har bestridt. De har i mange år arbejdet for, at nogen skulle drages til ansvar.

- Jeg har besluttet, at der er tilstrækkelige beviser til at tiltale seks personer for overtrædelser af straffeloven, siger Sue Hemming fra anklagemyndigheden.

David Duckenfield er en tidligere politiofficer, som havde ansvar for politiets operationer på Hillsborough den dag, hvor katastrofen ramte. Han tiltales for uagtsomt manddrab på 95 mænd, kvinder og børn.

Det 96. offer døde først fire år senere, og på grund af forældelsesregler bliver Duckenfield ikke tiltalt i den sag.

De fem andre tiltalte er politifolk, en jurist, som har arbejdet for politiet, og en sikkerhedsmand på Hillsborough stadion.

Anklagerne mod dem lyder på forsøg på at hindre en retfærdig rettergang, ikke at følge sikkerhedsregler og for at misrøgte offentlige embeder.