EM fodbold

Landsholdet har fået EM-sang: - Vi går og nynner den alle sammen

Slutrunde og slagsang hører sammen som fodboldstøvler og beskinner. Nu har kvindelandsholdet fået sin egen sang.

- Vi har nakket dem! Og det bliver vi ved med.

Sådan lyder det, når Danmarks kvindelige fodboldlandshold har vundet. Og sådan lyder en del af omkvædet i landsholdets nye EM-sang, 'Røde Strømper'.

- Vi går og nynner den alle sammen og synes, den er fed, fortæller målmand Stina Lykke til TV 2 SPORT om nummeret, der er lavet af komikeren Molly Thornhill.

Slagsangen startede som et spøjst opslag på Instagram, da kvalifikationen til sommerens slutrunde var en realitet. Siden da har projektet taget fart, og forleden optog Molly Thornhill og landsholdsspillerne også en musikvideo til EM-nummeret, der allerede er et hit blandt spillerne.

- Vi synes, det er en rigtig god sang. Hun når bredt omkring og får lidt kvindekamp med, uden at det bliver en kønskamp – og så laver hun lidt fis med tingene, siger Stina Lykke, der sammen med holdkammeraterne bliver omtalt som ’Beyoncé med en bold’.

'Røde Strømper' kan allerede streames på forskellige tjenester, og så bliver den sikkert også spillet på Gladsaxe Stadion lørdag aften, når Danmark spiller afrejsekamp mod England.

- De her kvinder har knoklet for at nå til det her EM, og det skal de hyldes for. Og det er dét, jeg håber at denne her sang kan gøre, siger Molly Thornhill til DBU, der står bag sangen.

Efter lørdagens EM-testkamp mod England venter en sidste testkamp i Østrig torsdag den 6. juli. 

Danmark spiller EM-premiere 10 dage senere mod Belgien.

EM-slutrunden vises både på TV 2, TV 2 SPORT samt DR1 og DR3.