EM fodbold

Halvandet års pinsler er forbi: Dansk profil gør comeback i EM-test

På grund af en hjernerystelse og følgeskader har Sofie Junge ikke spillet en landskamp i halvandet år.

- Man er altid stolt, når man skal spille landskamp. Men den her gang er jeg endnu mere stolt. Jeg har glædet mig det sidste halvandet år.

Sådan lød det fra Sofie Junge, da TV 2 SPORT talte med hende på vej hjem fra landsholdstræning før EM-testkampen mod England.

Efter halvandet års pinsler med den ene skade efter den anden skal Sofie Junge endelig spille en landskamp igen. Det fastslår landstræner Nils Nielsen over for TV 2 SPORT.

Midtbanespilleren spillede sin seneste landskamp i november 2015. Som en fast del af startopstillingen var hun med til at slå Slovakiet 1-0 på udebane i EM-kvalifikationen, men to måneder senere kom hun skævt ud af en tackling og endte med at pådrage sig en alvorlig hjernerystelse. Derefter har hun døjet med flere følgeskader, og da comebacket i landsholdsdragten endelig nærmede sig under forårets Algarve Cup, blev hun skadet igen.

Nu vil landstræneren, Nils Nielsen, gøre en ende på Junges landsholdspause. Hun får nemlig spilletid lørdag aften mod England.  

- Sofie har gjort det godt, og det ser ud som om, hun er ved at være tilbage i den udgave, som vi kender hende, hvor hun kan dominere spiller centralt, siger han til TV 2 SPORT.

Skal bevise sit værd

Sofie Junge har haft mange op- og nedture det sidste halvandet år, men flest af sidstnævnte. Derfor er hun også klar over, at hun ikke bare spiller sig til en plads i startopstillingen på EM-holdet med en enkelt god præstation i en testkamp.

- Det har været utrolig hårdt. Jeg er bevidst om, at jeg ikke bare kommer ind på holdet. Jeg skal ses an og gøre mit bedste for at bevise, at jeg er klar til at starte inde, lyder det fra Junge, som nåede at spille tre af de otte kvalifikationskampe.

Nu får landstræneren endelig mulighed for at se Rosengård-midtbanespilleren i aktion for landsholdet igen.

- Jeg er ikke i tvivl om, at hun er dygtig nok. Vi ved, hun er klar fysisk og mentalt til at spille EM, men vi ved ikke, hvor mange minutter hun kan spille på højeste niveau.

- Hvis hun kan få sit spil i gang inde på midtbanen, så er hun selvskrevet til vores hold, for så er hun en af vores bedste midtbanespillere, slutter landstræneren. 

Afrejsekampen mod England spilles lørdag klokken 19 på Gladsaxe Stadion. Derefter venter en udekamp mod Østrig, inden det gør løs ved EM midt i juli. 

Slutrunden vises direkte på TV 2, TV 2 SPORT samt DR1 og DR3.