Fodbold

Fæl fejl blev dyr: Tyskland vandt mini-VM

Tyskland vandt finalen ved Confederations Cup med 1-0 over Chile.

For et par dage siden vandt Tysklands U21-landshold EM-guld, og søndag aften var der mere succes til nationen.

I Sankt Petersborg vandt tyskerne således 1-0 over Chile i finalen i Confederations Cup, og dermed kunne Tyskland fejre titlen for første gang.

De seneste tre gange er Brasilien løbet med finalesejren i turneringen, som i sin nuværende form blev etableret som en VM-opvarmningsturnering i 1997 af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Chile kom ud med selvtillid efter semifinalesejren over Portugal, som blev besejret efter en straffesparkskonkurrence, hvor keeper Claudio Bravo snuppede alle portugisiske forsøg.

Arturo Vidal havde da også meldt klart ud før finalen.

Bayern München-profilen mente, at Chile med en sejr over Tysklands reservelandshold burde kaldes for verdens bedste landshold.

Chilenerne lagde ud i højt tempo og pressede tyskerne i bund med sikkert opspil, men efter 20 minutter svigtede Chiles Marcelo Diaz i defensiven, da han sjoskede rundt i bolden.

Timo Werner opsnappede den og fandt nemt Lars Stindl, der trillede bolden i det tomme mål til 1-0 med sin tredje scoring i turneringen.

Føringen lå dog ikke i kortene, og Chile havde en ærefuld første halvleg, hvor det høje pres fortsatte ud fra filosofien om, at tyskerne ikke skulle have ro.

Copa America-vinderne fortsatte med at sidde i tyskernes fødder efter pausen, men tyskerne bed fra sig, og anfører Julian Draxler kunne have udbygget føringen.

Temperamenterne blev pisket i vejret af Chiles aggressivitet, og de to holdkammerater Arturo Vidal og Joshua Kimmich var i håndgemæng efter en time, og begge indkasserede en advarsel.

Kort efter måtte videodommeren i spil, da Gonzalo Jara plantede en albue i ansigtet på Timo Werner. Det lignede en forseelse til et rødt kort, men Jara slap med en advarsel.

Chile intensiverede presset i det sidste kvarter, men det gav også tyskerne kontramuligheder.

Sammenstødene fortsatte, og til sidst var både tyske reservespillere og den tyske landstræner Joachim Löw på banen for at forhindre masseslagsmål mellem spillerne.

Alexis Sánchez forsøgte sig på et direkte frispark fire minutter inde i tillægstiden, men det lykkedes ikke Chile at score.