Fodbold

FCN har solgt Superligaens topscorer

21-årig Marcus Ingvarsten er blevet solgt til belgiske Genk.

Kæmpetalentet Marcus Ingvartsen er fortid i FC Nordsjælland.

Den 21-årige angriber er nemlig blevet solgt til den belgiske klub Genk, som i sidste sæson sluttede på ottendepladsen.

... et skifte til udlandet, som samtidig sikrer os en god transfersum

Carsten V. Jensen, sportschef FCN

- Jeg er selvfølgelig enormt glad over at være nået hertil, men det er også mærkeligt at skulle sige farvel til det, der har været min hverdag i rigtig mange år. Det er en superfed klub, og jeg elsker at være her, og det er fedt, at FC Nordsjælland har kunnet udvikle mig og bringe mig videre. Jeg føler mig klar til det næste skridt og jeg glæder mig til at tage fat på nye opgaver, siger Ingvartsen i en pressemeddelelse.

Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger har FC Nordsjælland fået omkring 40 millioner kroner for Ingvartsen, hvilket gør ham til Genks dyreste indkøb nogensinde.

Hvor meget FC Nordsjælland har gået for Ingvartsen, melder pressemeddelelsen ikke noget om, men det lader til at have været en god forretning for Farum-klubben.

- Det er selvfølgelig en speciel dag, hvor vi er ærgerlige over at sige farvel til vores topscorer og et godt menneske, men vi er samtidig glade og stolte over, at vi sammen med Marcus kan opfylde hans ønske om et skifte til udlandet, som samtidig sikrer os en god transfersum. Vi har haft fokus på at finde den rette hylde til Marcus, og vi tror på, at dette vil være et passende næste skridt for ham, siger sportschef Carsten V. Jensen.

Genk er tre gange blevet belgisk mester - senest i 2011.

Marcus Ingvartsen nåede at spille 74 Superliga-kampe for FC Nordsjælland, hvor han scorede 30 mål. De 23 af dem kom i sidste sæson, hvilket gjorde ham til topscorer.