EM fodbold

Store ændringer på EM-holdet: Barcelona-spiller starter ude

Line Røddik er bænket, når Danmark torsdag aften spiller sin anden gruppekamp ved EM, hvor de møder værterne fra Holland.

Se Holland-Danmark kl. 20:45 på TV 2 og TV 2 PLAY

Den danske landstræner, Nils Nielsen, har foretaget tre ændringer i sin startopstilling siden kampen mod Belgien i søndags, som Danmark vandt 1-0.

Den mest opsigtsvækkende ændring er nok, at den så ellers sikre kvinde på venstre backen Line Røddik starter ude.

FC Barcelona-spilleren var på banen samtlige minutter mod Belgien og har trænet mod holdet i dagene op til kampen mod Holland, men starter altså ude.

- Det er overraskende, at Line Røddik starter ude. En spiller med så mange kampe på cv’et og en utrolig vigtig spiller for landsholdet, siger TV 2 SPORT’s fodboldekspert, Malene Marquard.

Røddik erstattes af Frankfurt-spilleren Cecilie Sandvej, der i aften spiller sin landskamp nummer syvogtyve.

Flere defensive ændringer

Men det er ikke den eneste ændring, landstræneren har foretaget. Mie

Leth Jans er spilleren, der skal erstatte den skadede forsvarsgeneral, Janni Arnth, som er helt ude af EM, efter hun pådrog sig et træthedsbrud i foden i kampen mod Belgien.

Den sidste ændring er gået ud over Stine Larsen, der er røget en tur ud på bænken. I stedet for hende kommer Nanna Christiansen ind og spiller på den defensive midtbane.

- Det er et klart mere defensivt udgangspunkt, end vi tidligere har set fra det danske landshold, siger TV 2 SPORT’s fodboldekspert, Malene Marquard.

Startopstilling

Stina Lykke

Theresa Nielsen – Simone Boye – Mie Leth Jans – Cecilie Sandvej

Sanne Troelsgaard – Line S. Jensen – Nanna Christiansen – Katrine Veje

Pernille Harder

Nadia Nadim