Fodbold

Fodboldspillere for milliarder: Disse klubber har brugt flest penge

Sommerens transfervindue er åbent, og Europas topklubber bruger milliarder af kroner. Her er de fem klubber, der har handlet for flest penge.

Der er rigtig mange penge i international fodbold, og de største europæiske klubber har heller ikke holdt sig tilbage med handler for astronomiske summer i sommerens transfervindue.

Hele tre klubber har brugt over en milliard kroner på spillerindkøb, og tættest på de to milliarder kroner er Manchester City. Premier League-klubben har senest hentet venstrebacken Benjamin Mendy til den lyseblå del af Manchester.

Længere nede har vi lavet en top-5 over de klubber, der har brugt flest penge på transfermarkedet denne sommer. Flere af verdens mest prominente klubber har ikke brugt penge nok til at klemme sig ind blandt de 5 - eller sågar de 10 - første på listen.

Således finder man Juventus på ottendepladsen midt i en sommer, hvor den regerende italienske mesterklub ellers har købt ind for intet mindre end 577,8 millioner kroner, men samtidig solgt spillere for 700,5 millioner kroner.

På henholdsvis 10. og 11. pladsen ligger Premier League-klubberne Arsenal og Liverpool. London-klubben har brugt 394,1 millioner kroner og solgt spillere for 90,7 millioner kroner, mens Merseyside-klubben har brugt 379,2 millioner og solgt spillere for 92,9 millioner kroner.

De spanske giganter Barcelona og Real Madrid må "nøjes" med 16. og 17. pladsen. Barcelona har brugt 353,2 millioner kroner på spillerindkøb og solgt spillere for 29,7 millioner kroner. Champions League-vinderne fra Madrid har brugt lidt færre penge på spillere - 349,5 millioner kroner - men derimod solgt spillere for ikke mindre end 907,2 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under listen.

Disse klubber har brugt flest penge i sommerens transfervindue

 1. Manchester City

  Manchester City har foreløbig handlet for 1,7 milliarder kroner i sommerens transfervindue, og senest er den franske venstre back Benjamin Mendy købt i Monaco for 400 millioner kroner.

  City har foreløbig solgt spillere for 307,8 millioner kroner i dette transfervindue.

 2. AC Milan

  AC Milan har denne sommer været særdeles aktiv på transfermarkedet og foreløbig brugt 1,4 milliarder kroner. Blandt andet er der blevet brugt 300 millioner kroner på den italienske midterforsvarer Leaonardo Bonucci, der er skiftet fra Juventus.

  Milano-klubben har foreløbig solgt spillere for 176,2 millioner kroner.

 3. Chelsea FC

  Chelsea har indtil nu brugt en milliard kroner på sommerens transfermarked. London-klubben har blandt andet kastet et stort beløb efter spanske Alvaro Morato, der er tiltrådt på en femårig aftale.

  Chelsea har foreløbig tjent 576,3 millioner kroner på salg af spillere.

 4. Manchester United

  Manchester United har foreløbig brugt 890,1 millioner kroner. Europa League-vinderne har denne sommer hentet den belgiske angriber Romelu Lukaku i Everton.

  United har solgt spillere for 63,2 millioner kroner.

 5. Bayern München

  Tyske Bayern München har brugt 747,4 millioner kroner på spillerindkøb denne sommer. Klubben har blandt andet hentet midterforsvareren Niklas Süle i Hoffenheim.

  Bayern München har foreløbig solgt spillere for 180,7 millioner kroner.

Verdens dyreste startopstilling

De mange vilde handler giver også anledning til at stille det dyreste fodboldhold i verden. I en klassisk 4-4-2-opstilling ser det således ud:

 • Målmand: Ederson skiftede fra Benfica til Manchester City for 288,7 millioner kroner
 • Højre back: Kyle Walker skiftede fra Tottenham til Manchester City for 416,1 millioner kroner
 • Midterforsvarer: David Luiz skiftede fra Chelsea til PSG for 416,1 millioner kroner
 • Midterforsvarer: John Stones skiftede fra Everton til Manchester City for 416,1 millioner kroner
 • Venstre back: Benjamin Mendy skiftede fra Monaco til Manchester City for 400 millioner kroner
 • Højre midtbane: Angel di Maria skiftede fra Real Madrid til Manchester United for 496,8 millioner kroner
 • Central midtbane: Paul Pogba skiftede fra Juventus til Manchester United for 776 millioner kroner
 • Central midtbane: James Rodriguez skiftede fra Monaco til Real Madrid for 524,3 millioner kroner
 • Venstre midtbane: Gareth Bale skiftede fra Tottenham til Real Madrid for 709,9 millioner kroner
 • Angriber: Gonzalo Higuain Skiftede fra Napoli til Juventus for 626,6 millioner kroner
 • Angriber: Cristiano Ronaldo skiftede fra Manchester United til Real Madrid for 665,7 millioner kroner

Kilder: Transfermarkt og Sky Sports.