Fodbold

Disse hold kan FCK trække i Champions League-playoff

Med en samlet sejr over Vardar er FC København videre til playoffkampene til Champions League. Modstanderen findes fredag.

For anden sæson i træk og femte gang i alt kan FC København (FCK) gå hele vejen til gruppespillet i Champions League. Mellem den danske mesterklub og den prestigefyldte turnering er nu kun to playoffkampe.

FCK's vej til den afgørende kvalifikationsrunde er gået over Slovakiet og Makedonien. Zilina og Vardar er blevet sendt ud med henholdsvis samlet 4-3 og 4-2, og nu går turen videre til Aserbajdsjan, Kasakhstan, Israel, Tjekkiet eller Kroatien.

- Lige meget hvem vi trækker, formentlig, i den gruppe, vil der være alt fra 30 til 50 procents chance for at gå i Champions League, siger William Kvist til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Vi skal også kunne sige til os selv, at vi skal være realistiske. Vi er et hold under opbygning, og i aften (onsdag, red.) er vi simpelthen så glade for at gå videre.

- Det var ikke bare en naturlig ting, hvorimod sidste år, der ville vi have noget styrke, og hvor vi havde smadret dem her måske en tand mere, en tand bedre og en tand tidligere. Så vi må se, om vi kan få en god lodtrækning, og om vi kan spille nogle gode kampe, og så ser vi på det.

FC København er klar til playoffkampe om en plads i Champions League efter samlet sejr på 4-2 over FK Vardar. Video: TV 2 SPORT

FCK undgår APOEL

Lodtrækningen finder sted i Nyon fredag middag, og her vil FCK være seedet. Det samme vil Erik Sviatchenkos Celtic, Olympiakos, Maribor og cypriotiske APOEL, som københavnerne sendte ud i playoffrunden sidste sæson.

Det betyder, at FCK kan trække:

  • Slavia Prag (Tjekkiet)
  • Rijeka (Kroatien)
  • Hapoel Beer Sheva (Israel)
  • Astana (Kasakhstan)
  • Qarabag Agdam (Aserbajdsjan)

I den anden del af kvalifikationen til Champions League - den såkaldte 'League Route' - er Simon Kjærs nye klub, Sevilla, italienske Napoli, engelske Liverpool, russiske CSKA Moskva samt Sporting CP fra Portugal de seedede hold.

De useedede hold er rumænske FCSB, schweiziske Young Boys, tyske 1899 Hoffenheim, tyrkiske Istanbul Basaksehir samt Ajax-bødlen Nice fra Frankrig.

De første playoffkampe spilles enten den 15. eller 16. august, mens returkampene er sat til den 22. eller 23. august.

Følg lodtrækningen til Champions Leagues afgørende kvalifikationsrunde i en liveblog på sport.tv2.dk.

FC København er klar til playoffkampe om en plads i Champions League efter samlet sejr på 4-2 over FK Vardar. Video: TV 2 SPORT