EM fodbold

Stor ros fra keeperen: - Harder er tæt på at være verdens bedste

Både i klubben Wolfsburg og på landsholdet er Pernille Harder en stor profil. Nu siger landsholdskeeperen, at Harder kan blive verdens bedste.

Se Danmarks EM-semifinale mod Østrig på TV 2 torsdag fra kl. 17.00

- Hun har egentlig det hele.

Så simpelt beskriver Stina Lykke sin anfører på landsholdet, Pernille Harder.

Den vævre offensivspiller har været toneangivende for Danmark ved slutrunden i Holland, hvor næste stop er semifinalen torsdag. At Danmark er nået så langt, er der ifølge Stina Lykke en helt bestemt årsag til: Holdkammeraten Harder.

Stina Lykke mener, at den blonde anfører efterhånden er en af verdens bedste spillere.

- Hun er ved at være deroppe af. Nu er vi færdige med at kalde Marta (Brasiliansk fodboldspiller, red.) for verdens bedste fodboldspiller. Jeg synes, at hun (Pernille Harder, red.) er tæt på, siger Stina Lykke til TV 2 SPORT og kommer herefter med sit bud på, hvad Pernille Harder skal gøre, for at blive verdens bedste:

- Hvis der er en ting, så er det, at vi lige en gang i mellem mangler lidt kølighed for at score et mål. Men det er det eneste, jeg kan sætte en finger på. Resten er en kæmpe indsats, hun gør, og hun skal bare fortsætte.

At Pernille Harder har retning mod at blive verdens bedste spiller, skyldes ifølge landsholdets keeper, at Harder både kan frem og tilbage i banen.

- Hun er en spiller, der går forrest, kæmper og fighter. Hun har egentlig det hele. Hun er en god afslutter, god dribler, ser nogle ting, som der er mange spillere, der ikke ser – nogle spilmuligheder og nogle løb, som gør, at der er plads og der bliver muligheder.

- Og så synes jeg også, at hun er en af de spillere, der er gode til at lave returløb. Når hun kan se, at der er mulighed for, at hun kan komme ned og hjælpe, så gør hun det. Hun er det, man kan kalde en all round-spiller, der har alle talenter.

Den slags succes og talent kan for nogle spillere få dem til at hæve sig over andre. Men ikke Pernille Harder. Også på det punkt mener Stina Lykke, at holdkammeraten kan noget specielt.

- Hun er jyde på den gode måde. Hun har et smil på som oftest, og når hun siger noget, så lytter vi også. For hun mener det, hun siger. Hun blender ind i truppen som alle andre og er en del af holdet. Hun sætter ikke sig selv foran holdet, hvilket jeg synes, kendetegner det her hold - at vi står sammen.

Formår Stina Lykke, Pernille Harder og resten af kvindelandsholdet at slå Østrig i semifinalen torsdag, sender TV 2 finalen søndag.