EM fodbold

Billetter til EM-finalen revet væk - danske fans i kæmpe undertal

Der er ingen tvivl om, at EM-finalen bliver præget af værtsnationens orangeklædte fans, men de danske tilskuere vil også få plads på stadion.

Se Danmark i EM-finalen søndag på TV 2 fra kl. 15.05

Alt er udsolgt til EM-finalen på søndag.

Blot 20 minutter tog det, før DBU's sidste 1.000 billetter blev revet væk, og unionen meldte udsolgt. Allerede inden Danmark kvalificerede sig til finalen, var samtlige billetter nemlig solgt, men som finaledeltager fik Danmark og DBU altså tilbudt yderligere billetter.

- Jeg kan melde udsolgt. Så det ser ikke så godt ud for alle de danske fans, der gerne ville have været hernede. Vi har oprettet en venteliste, men den er allerede meget stor, og vi kan slet ikke imødekomme den store efterspørgsel, så det er ærgerligt, fortæller DBU's kommercielle direktør Katja Moesgaard til TV 2 SPORT.

Med 3-0-sejren efter straffespark skal de danske fodboldkvinder nu videre til FC Twente Stadion i Enschede, hvor finalen spilles søndag klokken 17.00 med plads til 30.000 tilskuere. Og da værtsnationen Holland også spillede sig i EM-finalen, er der vist ingen tvivl om, at det meste af stadion bliver klædt helt i orange farver.

Det må nemlig formodes, at langt de fleste af de resterende 29.000 billetter er på hollandske hænder, da de blev sat til salg for offentligheden, allerede inden Danmark eller Holland kvalificerede sig til finalen.

- 1.000 billetter er jo ikke ret mange ud af 30.000, men det handler lidt om, at Holland også har købt billetter, før turneringen gik i gang. Holland er et land, hvor de godt kan lide store sportsbegivenheder, så der har allerede været solgt rigtig mange billetter, tilføjer Katja Moesgaard, og slår fast, DBU fortsat arbejder på at skaffe bare lidt flere billetter:

- Det er simpelthen så synd, for vi har haft en flot følge af fans, der har fulgt med hele vejen, og nu er der flere, der gerne vil komme til, så jeg håber, vi bare kan skaffe lidt flere. Men det bliver desværre ikke ret mange.

Blot 20 minutter tog det, før DBU's sidste 1.000 billetter blev revet væk, og unionen meldte udsolgt, fortæller Katja Moesgaard. Video: TV 2 SPORT

Hele euforien startede torsdag aften, da Simone Boye sparkede det afgørende straffespark ind bag Østrigs målmand, og det danske hold kunne bryde ud i jubel. For hende bliver det nu også et spørgsmål om revanchetid.

- Det bliver en super fed kamp. Vi har mødt Holland én gang, hvor vi tabte til dem, så det er oplagt, at det er dem, vi skal møde i finalen. Forhåbentlig kan vi komme derfra med en sejr denne gang, siger Simone Boye dagen derpå efter sejren i EM-semifinalen.

Se Danmark i EM-finalen søndag på TV 2 fra kl. 15.05