Kronprinsen, statsministeren og flere kendte er på stadion til Danmarks EM-finale

Når Danmark søndag spiller EM-finale, bliver det med en række prominente navne på stadion i hollandske Enschede.

Se Danmarks EM-finale mod Holland på TV 2 søndag kl. 15.05.

Kongehuset er flittige gæster, når danske atleter er i kamp ved store begivenheder.

Det kommer også til at gøre sig gældende ved søndagens finale ved EM i kvindefodbold, hvor Danmark skal op mod værtsnationen Holland.

På Kongehusets hjemmeside fremgår det nemlig af H.K.H Kronprins Frederik vil være på tilskuerrækkerne, ligesom han i øvrigt var det ved EM-finalen i 1992, hvor det danske herrelandshold vandt EM-guld.

Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), tager også til Holland, hvor han skal overvære kampen i selskab med den hollandske premierminister, Mark Rutte.

- De danske landsholdskvinder har taget Danmark med storm. Holdet har udvist en fantastisk energi og spilleglæde i slutrunden. De er et forbillede for alle vores unge, for de viser, at alt er muligt, hvis man kæmper for det, man tror på, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg er glad for at få mulighed for at bakke holdet op, når de løber på banen i de rød-hvide trøjer. Og jeg tror på, at de forlader stadion igen med guld om halsen og en pokal under armen.

Dansk Boldspils Union skriver desuden på sin hjemmeside, at kulturminister Mette Bock overværer kampen i Enschede sammen med flere medlemmer af 'kommissionen for flere piger og kvinder i dansk fodbold', herunder den tidligere statsminister, Helle Thorning-Schmidt, prorektor Lykke Friis og Hummel-ejer Christian Stadil.

Omkring 2.000 danske fans har fået billetter til finalen og kommer dermed i stort undertal i FC Twentes hjemmebane med plads til 30.000 tilskuere.

Søndagens finale starter klokken 17.