EM i fodbold

Dansk spiller i tårer før EM-finalen: - Det er meget stærke billeder

Landsholdsveteranen Johanna Rasmussen må se til fra tilskuerrækkerne, når Danmark spiller EM-finale mod Holland.

Se EM-finalen på TV 2

Da de danske landsholdsspillere ankom til stadion i Enschede forud for EM-finalen, blev især én person mødt af talrige krammere.

Johanna Rasmussen, der i en lang årrække har været fast inventar på det danske kvindelandshold, blev for et halvt år siden ramt af en korsbåndsskade.

Nu er hun ankommet til Holland, hvor hun må nøjes med at overvære finalen i stedet for at spille med på banen.

- Det var rigtig hårdt. I morgen er det seks måneder siden, jeg blev skadet, siger Johanna Rasmussen til TV 2 SPORT.

Hun var tydeligt rørt over de mange kærlige tilkendegivelser fra holdkammeraterne, og det samme blev TV 2 SPORT's fodboldekspert Malene Marquard, der stod i studiet få meter fra Johanna Rasmussen.

- Johanna Rasmussen betyder meget for det her hold, men blev desværre korsbåndsskadet for et halvt år siden. Jeg bliver også rørt af det. Det er jo spillere, som også kunne have stået på den her scene, og det er det, alle spillere drømmer om og har arbejdet hen mod. Johanna Rasmussen har også en vis alder, og det er måske ikke noget, hun kommer til at opleve igen. Det er meget stærke billeder, sagde Marquard.

Udover Johanna Rasmussen har flere spillere måttet vinke farvel til EM lige før og undervejs i slutrunden på grund af skader.

Det er noget, der påvirker spillerne, der skal på banen klokken 17.

- Det har været en hård kamp. Ikke bare ved EM, men også til EM. Der er mange spillere som Johanna, der har været med, men som desværre måtte udgå med en korsbåndsskade. Det er sådan nogle spillere, vi kæmper ekstra for i dag, siger landsholdets stjernespiller Pernille Harder til TV 2 SPORT.

EM-finalen kan ses på TV 2.

Johanna Rasmussen blev ramt af en korsbåndsskade for et halvt år siden og har derfor ikke været med ved EM. Video: Bo Bentsen