EM i fodbold

Der er store ligheder med det vi gjorde, siger anføreren fra 1992

Efter 25 år står Danmark igen i en EM-finale. Lars Olsen har et godt råd til, hvad kvindelandsholdet skal gøre for at vinde.

Se Danmarks EM-finale mod Holland søndag på TV 2 fra kl. 15.05

Herrelandsholdet har prøvet det, og søndag er det kvindernes tur at spille i en EM-finale. Det er 25 år siden, at herrelandsholdet gjorde det, og en af dem, der var med til at løfte trofæet dengang, var Lars Olsen.

Den nu 56-årige Olsen, der er landstræner for Færørene, kan se flere lighedspunkter i det kvindelandsholdet har gang i nu, og hvad han selv var med til dengang i 1992.

- Jeg synes, at de gør det helt rigtige og tager det på den rigtige måde. Sammenlignet med dengang i 1992, der kan man godt sige, at der er store ligheder. Specielt det her med, at de kommer som ingen havde regnet med – at de er nået så langt, som de er nået, siger han til TV 2 SPORT.

- De kommer videre fra puljen på grund af nogle rigtige resultater. De går videre fra semifinalen til finalen på straffesparkskonkurrencen. Alt det er meget ens med det, vi lavede i 1992.

Mit bedste råd er, at de skal tro på det.

Lars Olsen

Det er ikke kun omkring selve resultaterne og vejen til finalen, hvor Lars Olsen kan se ligheder fra Danmarks seneste europamesterskab i fodbold.

Også i spillernes måde at håndtere tingene ser han ligheder.

- De tror på det selv, og det er det allervigtigste. Det var også det, der kom frem i os i 1992. At lige pludseligt troede vi på, at selvom vi skulle møde europamestre og hvem pokker, vi ellers skulle møde, så kunne vi vinde. Det er også den opfattelse jeg har, når jeg ser interviews med dem i dag.

Hvis kvindelandsholdet også skal krones som europæiske mestre, har Lars Olsen et råd til dem. Og det er et af de simple af slagsen.

- Mit bedste råd er, de skal tro på, de kan gøre det. Så tror jeg også, at de kan.