EM fodbold

Det store overblik inden finalen: Her er alt, du skal vide

Har du styr på de vigtigste fakta, når EM-finalen mellem Danmark og Holland ruller over skærmen? Det kan du få her.

Se Danmarks EM-finale mod Holland søndag på TV 2 kl. 15:05

Søndag aften kan enten Holland eller Danmark kalde sig europamester for første gang i nationens historie. Det er blot et af de mange kendsgerninger inden det store opgør.

Nedenfor er der en oversigt over de vigtigste og spøjse oplysninger inden finalen samt en direkte styrkemåling historisk mellem de to nationer.

 • Der bliver skrevet historie søndag aften. Det er nemlig første gang, Holland og Danmark står i en EM-finale. Dermed får fodboldeuropa en ny mester, der bliver en del af det fine selskab med Sverige, Norge og de ottedobbelte europamestre fra Tyskland.
 • Det er en finale mellem to hold, der har haft vidt forskellig vej dertil. Holland er det eneste hold i turneringen, der ikke har lidt et nederlag. Faktisk har værterne gjort rent bord med fem sejre i fem kampe. Danmark har tabt til Holland, haft kniven for struben mod Norge i sidste gruppekamp, samt skullet afgøre semifinalen i straffesparkskonkurrence mod Østrig.
 • Danmark er hårdt ramt af skader. Mens Holland ikke har nogle nævneværdige fravær til finalen, er historien en helt anden for Danmark, der gennem hele turneringen har døjet med skadede spillere. Landstræner Nils Nielsen må således se bort fra Mie Leth Jans, Janni Arndt og senest Line S. Jensen, der rev et korsbånd over i semifinalen.
 • Schweizisk dommer. 37-årige Esther Staubli skal dømme EM-finalen. Schweizerens seneste store opgave var Champions League-finalen i 2015. Hun bliver flankeret af landsmanden Belinda Brem og Sanja Rodjak Karšić fra Kroatien på linjerne. Tyske Bibiana Steinhaus er fjerdedommer.
 • Udsolgt stadion. Finalen bliver spillet på den hollandske Æresdivisionsklub FC Twentes hjemmebane. ’De Grolsch Veste’, som det bliver kaldt, kan huse op til 30.000 tilskuere, og der er meldt om udsolgt.
 • Holdkammerater mødes. Flere danske og hollandske spillere har kendskab til hinanden fra klubplan. Hollandske Jackie Groenen og Danmarks Cecilie Sandvej er holdkammerater i FFC Frankfurt, og Lieke Martens og Line Røddik er holdkammerater i FC Barcelona. Martens har også tidligere spillet på samme hold som Sanne Troelsgaard , Sofie Junge og Simone Boye.
 • Indbyrdes opgør (én uafgjort)

  4
  3
 • Mål ved EM 2017

  4
  9
 • EM-slutrunder

  9
  3
 • EM-semifinaler

  5
  1
 • Bedste placering ved EM

  Nr. 3

  Nr. 3

 • Placering på verdensranglisten

  Nr. 15

  Nr. 12