Ekspert om tabt EM-finale: - De skal være stolte

Det blev til sølvmedaljer til det danske kvindelandshold ved EM. Holland tog guldet efter finalesejr på 4-2.

Det blev ikke til den ultimative triumf for det danske kvindelandshold ved dette EM. Det er en realitet efter en hollandsk sejr på 4-2.

Danmark var ellers godt med indtil pausen, men efter sideskiftet var det Holland, der dominerede og endte med at vinde kampen.

Efter kampen mente TV 2 SPORTs ekspert Danny Jung dog, at de danske spillere kunne tage noget med fra kampen.

- De skal være stolte over at have klaret det så godt med så meget modgang med skader og kampen, der blev aflyst. De har kæmpet sig igennem så meget. Men skader i det centrale forsvar og på den centrale midtbane går ikke ubemærket hen, siger Danny Jung, hvorefter han analyserer på kampen.

- Men Holland var markant bedre. Danmark var for endimensionelle i opbygningsspillet. Vi er farlige på omstillingerne, men i det etablerede opbyggende spil spiller vi med lange bolde, og det er for nemt at dæmme op form.

Kampen startede som lyn og torden med en Nadia Nadim-scoring på straffespark efter seks minutter. Men kun fire minutter senere udlignede Vivianne Miedema. Venstrekanten Lieke Martens scorede til 2-1 efter 27 minutter, men heller ikke den føring holdt længe.

Pernille Harder fik bolden i dybden, hvorefter hun satte sin direkte modstander og placerede bolden hårdt i det korte hjørne. Den stilling holdt til pausen.

Ligesom et mål efter seks minutter i første halvleg kom der også en efter seks minutter i anden. Den hollandske anfører Sherida Spitse scorede direkte på et frispark lige udenfor det danske felt. I slutningen af kampen cementerede Miedema sejren med en scoring til 4-2.

Dermed blev det til dansk sølv ved EM.

EM-finalen: Holland - Danmark

  1. MÅL! Danmark foran 1-0

   Nadia Nadim bringer Danmark foran med 1-0 på et straffespark begået mod Troelsgaard.

  2. MÅL! Hollandsk udligning

   Miedema scorer på en hollandsk omstilling.

  3. MÅL! Holland foran med 2-1

   Hollands stjerne Martens bringer værterne foran ved et langskud placeret til venstre for Stina Lykke i det danske mål.

  4. MÅL! Harder udligner for Danmark

   Pernille Harder udligner.  Den danske stjerne snyder offsidefælden ude til højre og er helt alene.

  5. MÅL! Holland foran igen

   Et klog placeret spark af den hollandske anfører, Spitse, ender bag Stina Lykke i målet. Spitse sender den fladt til venstre for den danske keeper.

  6. MÅL! Holland slår sejren fast

   Miedemar skyder EM-guldet på vej til Holland. Den stærke angriber brager bolden ind bag Stina Lykke.