EM fodbold

Trods nederlag: Landsholdet skal alligevel hyldes på Københavns Rådhus

Der venter dobbelt hyldest til det danske kvindelandshold i fodbold efter den historiske EM-sølvmedalje.

Oprindeligt var planen, at det succesfulde kvindelandshold kun skulle hyldes på Københavns Rådhus i tilfælde af EM-guld.

Således skrev Københavns overborgmester Frank Jensen på Twitter, at der ville være rådhuspandekager og en tur på balkonen, hvis landsholdet gik hele vejen.

Men den historiske sølvmedalje har alligevel sikret spillerne en tur på Københavns Rådhus, skriver Dansk Boldspils-Union (DBU) i en pressemeddelelse.

- Stort tillykke til landsholdet for deres flotte, flotte præstation ved europamesterskabet. Jeg ønsker spillerne et kæmpe tillykke og glæder mig til i morgen at byde på rådhuspandekager, siger Frank Jensen (S).

Invitationen glæder DBU's formand, Jesper Møller.

- Vi er rigtig glade for og stolte over, at København vil være med til at fejre spillernes fantastiske præstationer, siger Jesper Møller.

- Det har været enormt positivt både for os og for spillerne at opleve, hvordan danskerne har taget kvindefodbolden til sig. Og er der nogen, der fortjener anerkendelse og skulderklap, så er det kvindelandsholdet.

Danmark tabte EM-finalen med 4-2 til de hollandske værter.

Det har hele tiden været planen, at landsholdet skulle til København for at lade sig fejre mandag, efter at spillerne først lægger vejen forbi Viborg, hvis stadion normalt er kvindelandsholdets hjemmebane.

Derfor bliver det altså dobbelt fejring af kvindelandsholdet, der for først gang nogensinde nåede en EM-finale.

Klokken 13:00-14:30 ved Viborg Rådhus

Officiel modtagelse og taler fra blandt andet borgmester Torsten Nielsen. Kvindelandsholdet har hjemmebane i Viborg og har spillet alle EM-kvalifikationskampe på Viborg Stadion, der også er hjemmebane for den kommende VM-kvalifikation. 

Klokken 17:00-18:30 foran Københavns Rådhus

Officiel modtagelse og taler fra blandt andet overborgmester Frank Jensen. Spillerne vil blive modtaget på rådhuset og også komme ud til fans på Rådhuspladsen.

Danmarks vej til EM-sølv

 1. 2017

  1. Første gruppekamp: 1-0-sejr

   Danmark indledte EM-turneringen med en åbningssejr over Belgien, som på forhånd var udråbt til gruppens dårligste hold.

   Sanne Troelsgaard scorede allerede efter fem minutter, da hun fulgte op på et frispark fra Pernille Harder og headede bolden i mål.

  2. Anden gruppekamp: Nederlag til Holland

   I Rotterdam ventede EM-værterne fra Holland, som selv havde vundet 1-0 over Norge i den første kamp.

   Danmark var på hælene i første halvleg, men efter pausen var der chancer nok til at sikre sejren. Ingen af afslutningerne passerede dog målstregen, og derfor tabte Danmark.

  3. Tredje gruppekamp: Sejr over Norge

   Danmark var pisket til at få point i den sidste gruppekamp mod Norge. Alt efter resultatet af Holland-Belgien kunne det være nok med uafgjort - men hvorfor nøjes, når man kan vinde?

   Katrine Veje bragte Danmark foran allerede efter en håndfuld minutter, og efter en straffesparksredning af Stina Lykke kunne danskerne juble over endnu en 1-0-sejr.

   Det var nok til at sikre andenpladsen i gruppen - og dermed en kvartfinale mod Tyskland.

  4. Kvartfinalen regnede væk

   Kvartfinalen blev de seksdobbelte europamestre fra Tyskland blev en langtrukken finale. Det planlagte kamptidspunkt blev nemlig udsat igen og igen, fordi banen i Rotterdam lå under vand.

   Efter over en times ventetid blev kvartfinalen udsat til dagen efter - søndag klokken 12.

  5. Kvartfinale: Danmark besejrer Tyskland

   Danmark var ikke spået mange chancer, da kvartfinalen mod mægtige Tyskland blev fløjtet i gang. Helt galt så det ud, da Stina Lykke droppede allerede efter to minutter.

   1-0 til tyskerne, som har vundet EM uafbrudt siden 1995. Men så rejste Danmark sig - mod alle odds.

   Redning for redning, angreb for angreb. Og i anden halvleg var Nils Nielsens mandskab det bedste på banen. Nadia Nadim scorede kort efter pausen, og syv minutter før tid pandede Theresa Nielsen et sjældent mål i nettet. Sejr - og semifinale.

  6. Semifinale og straffesparksdrama

   Efter en overraskende kvartfinalesejr over Tyskland blev Danmark udråbt som svage favoritter i semifinalen mod Østrig, der aldrig har været med ved EM før.

   Finalen var dog en tæt kamp, og i den ordinære tid havde Østrig den største chance for at sikre en plads i finalen. Allerede i kampens indledning havde Maja Kildemoes hånd på bolden - men Sarah Punitgam sparkede langt over.

   Danmark formåede heller ikke at få bolden i mål, og derfor måtte opgøret til sidst afgøres i straffesparkskonkurrence.

   Her reddede Stina Lykke to forsøg, mens østrigerne sendte yderligere et forbi målet. Og efter to danske scoringer kunne Simone Boye så sikre Danmarks første EM-finale.

  7. Målrig finale

   EM-finalen blev en rigtig underholdende affære, som dog endte med dansk 2-4-nederlag og dermed sølv.

   Danmark fik ellers en perfekt start, da Nadia Nadim scorede på straffespark efter bare seks minutter.

   Der stod 2-2 ved pausen, men i anden halvleg løb hollænderne fra Danmark og blev fortjent europamester for første gang nogensinde.