Gigantisk fest i Holland - hyldet på orange scene

De hollandske europamestre blev fejret af et imponerende, orange menneskehav i Utrecht.

- We zijn kampioen! We zijn kampioen!

Titusindvis af ellevilde hollændere råbte i kor med de nykårede europamestre i kvindefodbold: Vi er mestre!

Nationens første titel på kvindesiden blev fejret i Utrecht, hvorfra billederne herover taler for sig selv. Et imponerende stort fremmøde af hollandske fans tog imod spillerne, der kom sejlede ind til en orange scene, som fik Roskildes ditto til at se noget falmet ud.

Én efter én blev EM-heltene kaldt ud på scenen til hvert deres øredøvende bifald. Og da Tiëstos dunkende bas et kort øjeblik forstummede, så brød guldvinderne og tilhængerne ud i fællessang: Vi er mestre! Vi er mestre!

De hollandske EM-værter vandt alle deres seks kampe ved slutrunden. Holdet, der aldrig før har været i en finale, scorede hele 13 mål undervejs og lukkede kun tre ind i den anden ende. Derfor kan der ikke indvendes noget imod den hollandske triumf, som kom i hus efter en finalesejr på 4-2 over Danmark.

Finalepladsen er Danmarks bedste resultat i en EM-slutrunde, og derfor blev kvindelandsholdet mandag fejret i både Viborg og København. Se højdepunkterne fra sølvfesterne herunder.

Mange tusind mennesker var mødt op på Rådhuspladsen i København for at hylde de danske Em-sølvvindere. Video: Bo Bentsen
De danske EM-sølvvindere blev hyldet på Viborg Rådhus.