EM fodbold

Stolt landstræner: - Pigerne har fandeme ikke haft det nemt

Kvindelandsholdet med Nils Nielsen i spidsen nåede EM-finalen for første gang nogensinde.

Følg kvindelandsholdets hjemkomst og fejring i løbet af dagen på TV 2 NEWS.

Det er ikke til at se på resultaterne, at det danske fodboldlandshold har haft en særdeles besværligt EM.

Det gode ved ikke at vinde noget er, at man er endnu mere sulten efter at vinde noget næste gang

Nils Nielsen, landstræner

For første gang nogensinde nåede kvinderne hele vejen til EM-finalen, hvor det blev til et nederlag på 2-4 til de hollandske værter.

- Pigerne fortjener al den ros, de kan få for det her, for de har fandeme ikke haft det nemt, og alligevel har de leveret, siger landstræner Nils Nielsen til TV 2 SPORT.

Skader har nemlig gjort forholdene vanskelige for holdet. Flere nøglespillere har undervejs forladt turneringen med skader - blandt anden et overrevet korsbånd til Line S. Jensen.

- Hvis vi skal bruge cykeltermer, har vi stort set kørt en bjergetape hele vejen igennem. Det har været op og ned, og det bliver man simpelthen så træt af at gøre, men man bliver sgu også glad, når det er færdigt. Jeg synes, vi har været gode, både når det gik opad, og når det gik nedad, siger Nils Nielsen.

- Pigerne har gjort alt, hvad de overhovedet kunne for at samle det her hold, men jeg tror, vi ender med at være på seks grimme skader. Det er haglet ned over holdet, og det er klart noget, vi må tage til efterretning. Vi må gøre noget ved spillernes fysik.

I finalen var Danmark med i især første halvleg.

Nadia Nadim gjorde det til 1-0 på straffespark kort inde i kampen, men hollænderne fik hurtigt udlignet og endda også bragt sig foran. Men danskerne kom tilbage på 2-2 efter en forrygende scoring af Pernille Harder.

Efter pausen var hollænderne dog klart bedst og vandt fortjent EM-finalen.

- Det gode ved ikke at vinde noget er, at man er endnu mere sulten efter at vinde noget næste gang.

Hvad er perspektiverne i det her hold?

- Det her hold topper ikke endnu, og det har vi sagt hele tiden. Vi er ikke klar til at spille med de allerstørste endnu. Holland er lidt længere fremme end os, men det er fuldstændig vildt at tænke, at vi faktisk er nummer to ud af de 16 hold, der er med, for vi har trods alt slået nogen, der ligger nogenlunde fornuftigt på verdensranglisten.

- Det betyder også, at hvis vi kan sætte det sammen på den måde, som vi har gjort her og arbejde samme på den måde, så kan jeg ikke rigtig se, hvor det skal stoppe henne, siger Nils Nielsen til TV 2 SPORT.

Danmarks vej til EM-sølv

 1. 2017

  1. Første gruppekamp: 1-0-sejr

   Danmark indledte EM-turneringen med en åbningssejr over Belgien, som på forhånd var udråbt til gruppens dårligste hold.

   Sanne Troelsgaard scorede allerede efter fem minutter, da hun fulgte op på et frispark fra Pernille Harder og headede bolden i mål.

  2. Anden gruppekamp: Nederlag til Holland

   I Rotterdam ventede EM-værterne fra Holland, som selv havde vundet 1-0 over Norge i den første kamp.

   Danmark var på hælene i første halvleg, men efter pausen var der chancer nok til at sikre sejren. Ingen af afslutningerne passerede dog målstregen, og derfor tabte Danmark.

  3. Tredje gruppekamp: Sejr over Norge

   Danmark var pisket til at få point i den sidste gruppekamp mod Norge. Alt efter resultatet af Holland-Belgien kunne det være nok med uafgjort - men hvorfor nøjes, når man kan vinde?

   Katrine Veje bragte Danmark foran allerede efter en håndfuld minutter, og efter en straffesparksredning af Stina Lykke kunne danskerne juble over endnu en 1-0-sejr.

   Det var nok til at sikre andenpladsen i gruppen - og dermed en kvartfinale mod Tyskland.

  4. Kvartfinalen regnede væk

   Kvartfinalen blev de seksdobbelte europamestre fra Tyskland blev en langtrukken finale. Det planlagte kamptidspunkt blev nemlig udsat igen og igen, fordi banen i Rotterdam lå under vand.

   Efter over en times ventetid blev kvartfinalen udsat til dagen efter - søndag klokken 12.

  5. Kvartfinale: Danmark besejrer Tyskland

   Danmark var ikke spået mange chancer, da kvartfinalen mod mægtige Tyskland blev fløjtet i gang. Helt galt så det ud, da Stina Lykke droppede allerede efter to minutter.

   1-0 til tyskerne, som har vundet EM uafbrudt siden 1995. Men så rejste Danmark sig - mod alle odds.

   Redning for redning, angreb for angreb. Og i anden halvleg var Nils Nielsens mandskab det bedste på banen. Nadia Nadim scorede kort efter pausen, og syv minutter før tid pandede Theresa Nielsen et sjældent mål i nettet. Sejr - og semifinale.

  6. Semifinale og straffesparksdrama

   Efter en overraskende kvartfinalesejr over Tyskland blev Danmark udråbt som svage favoritter i semifinalen mod Østrig, der aldrig har været med ved EM før.

   Finalen var dog en tæt kamp, og i den ordinære tid havde Østrig den største chance for at sikre en plads i finalen. Allerede i kampens indledning havde Maja Kildemoes hånd på bolden - men Sarah Punitgam sparkede langt over.

   Danmark formåede heller ikke at få bolden i mål, og derfor måtte opgøret til sidst afgøres i straffesparkskonkurrence.

   Her reddede Stina Lykke to forsøg, mens østrigerne sendte yderligere et forbi målet. Og efter to danske scoringer kunne Simone Boye så sikre Danmarks første EM-finale.

  7. Målrig finale

   EM-finalen blev en rigtig underholdende affære, som dog endte med dansk 2-4-nederlag og dermed sølv.

   Danmark fik ellers en perfekt start, da Nadia Nadim scorede på straffespark efter bare seks minutter.

   Der stod 2-2 ved pausen, men i anden halvleg løb hollænderne fra Danmark og blev fortjent europamester for første gang nogensinde.