EM fodbold

To danskere på EM's All Star-hold

Danske Pernille Harder og Theresa Nielsen er en del af det officielle All Star-hold, som er blevet kåret dagen efter finalen.

Danmark blev nummer to ved EM-slutrunden i kvindefodbold. To er også antallet af danske spillere, der har fundet vej til turneringens All Star-hold, som UEFA har kåret.

Det drejer sig om Danmarks stjerneangriber Pernille Harder samt matchvinderen fra kvartfinalen mod Tyskland, Theresa Nielsen. De har fået selskab af fem guldvindere fra Holland samt tre englændere og en enkelt spiller fra Østrig, som Danmark slog ud semifinalen efter straffespark.

Der har gennem hele slutrunden været stor fokus på specielt Pernille Harder, som Danmarks modstandere ofte har udpeget som den største trussel og en af verdens bedste spillere.

I finalen søndag mod Holland viste hun for alvor prøver på sine evner, da hun udlignede til 2-2 i en flot soloaktion. Blandt andet det har været nok til en plads blandt slutrundens bedste.

Også den danske midtbanespiller Theresa Nielsen har fundet vej til holdet. Et af hendes højdepunkter fra slutrunden var, da hun med et mål til 2-1 i slutminutterne mod de ottedobbelte europamestre fra Tyskland blev matchvinder.

Theresa Nielsen scorer til 2-1 Video: Robin Ettinger-Erichsen

Hollandske Lieke Martens er blevet kåret som turneringens bedste spiller. Hun er naturligvis også en del af de 11 udvalgte, som kan ses her:

Målmand

 • Sari van Veenendaal (Holland)

Forsvar

 • Lucy Bronze (England)
 • Anouk Dekker (Holland)
 • Stephanie Houghton (England)
 • Verena Aschauer (Østrig)

Midtbane

 • Theresa Nielsen (Danmark)
 • Jackie Groenen (Holland)
 • Sherida Spitse (Holland)
 • Lieke Martens (Holland)

Angreb

 • Pernille Harder (Danmark)
 • Jodie Taylor (England)

Danmarks vej til EM-sølv

 1. 2017

  1. Første gruppekamp: 1-0-sejr

   Danmark indledte EM-turneringen med en åbningssejr over Belgien, som på forhånd var udråbt til gruppens dårligste hold.

   Sanne Troelsgaard scorede allerede efter fem minutter, da hun fulgte op på et frispark fra Pernille Harder og headede bolden i mål.

  2. Anden gruppekamp: Nederlag til Holland

   I Rotterdam ventede EM-værterne fra Holland, som selv havde vundet 1-0 over Norge i den første kamp.

   Danmark var på hælene i første halvleg, men efter pausen var der chancer nok til at sikre sejren. Ingen af afslutningerne passerede dog målstregen, og derfor tabte Danmark.

  3. Tredje gruppekamp: Sejr over Norge

   Danmark var pisket til at få point i den sidste gruppekamp mod Norge. Alt efter resultatet af Holland-Belgien kunne det være nok med uafgjort - men hvorfor nøjes, når man kan vinde?

   Katrine Veje bragte Danmark foran allerede efter en håndfuld minutter, og efter en straffesparksredning af Stina Lykke kunne danskerne juble over endnu en 1-0-sejr.

   Det var nok til at sikre andenpladsen i gruppen - og dermed en kvartfinale mod Tyskland.

  4. Kvartfinalen regnede væk

   Kvartfinalen blev de seksdobbelte europamestre fra Tyskland blev en langtrukken finale. Det planlagte kamptidspunkt blev nemlig udsat igen og igen, fordi banen i Rotterdam lå under vand.

   Efter over en times ventetid blev kvartfinalen udsat til dagen efter - søndag klokken 12.

  5. Kvartfinale: Danmark besejrer Tyskland

   Danmark var ikke spået mange chancer, da kvartfinalen mod mægtige Tyskland blev fløjtet i gang. Helt galt så det ud, da Stina Lykke droppede allerede efter to minutter.

   1-0 til tyskerne, som har vundet EM uafbrudt siden 1995. Men så rejste Danmark sig - mod alle odds.

   Redning for redning, angreb for angreb. Og i anden halvleg var Nils Nielsens mandskab det bedste på banen. Nadia Nadim scorede kort efter pausen, og syv minutter før tid pandede Theresa Nielsen et sjældent mål i nettet. Sejr - og semifinale.

  6. Semifinale og straffesparksdrama

   Efter en overraskende kvartfinalesejr over Tyskland blev Danmark udråbt som svage favoritter i semifinalen mod Østrig, der aldrig har været med ved EM før.

   Finalen var dog en tæt kamp, og i den ordinære tid havde Østrig den største chance for at sikre en plads i finalen. Allerede i kampens indledning havde Maja Kildemoes hånd på bolden - men Sarah Punitgam sparkede langt over.

   Danmark formåede heller ikke at få bolden i mål, og derfor måtte opgøret til sidst afgøres i straffesparkskonkurrence.

   Her reddede Stina Lykke to forsøg, mens østrigerne sendte yderligere et forbi målet. Og efter to danske scoringer kunne Simone Boye så sikre Danmarks første EM-finale.

  7. Målrig finale

   EM-finalen blev en rigtig underholdende affære, som dog endte med dansk 2-4-nederlag og dermed sølv.

   Danmark fik ellers en perfekt start, da Nadia Nadim scorede på straffespark efter bare seks minutter.

   Der stod 2-2 ved pausen, men i anden halvleg løb hollænderne fra Danmark og blev fortjent europamester for første gang nogensinde.