EM i fodbold

Skidt nyt for uheldig EM-heltinde

Den danske midtbanespiller Line S. Jensens knæskade er muligvis værre end forventet, og derfor må hun vente i længere tid på en operation.

Mens de fleste fra det danske kvindelandshold søndag kunne glæde sig over at spille EM-finale mod Holland, så var sagen en anden for Line S. Jensen.

I semifinalen var hun blevet knæskadet i et sammenstød med en østrigsk spiller.  Hun var færdig ved EM.

Nu er der så desværre endnu mere dårligt nyt for den danske midtbanespiller.

- Jeg er blev undersøgt igen i forhold til en hurtig operation. De vil ikke operere mig, da de er bange for, at ledbåndet også er revet over, og så er de heller ikke sikre på, at min menisk er intakt, siger hun til TV 2 SPORT.

Line S. Jensen havde sådan håbet på en hurtig operation, så hun kunne se fremad, men nu skal hun i stedet have skinne på i yderligere 6-8 uger.

Og udover skaden i knæet, så er der flere spørgsmål, der nu rejser sig for den 25-årige spiller.

- Nu handler det også om at finde ud af, hvem der skal betale min operation. Fordi det er sket på landsholdet, er det som udgangspunkt ikke den amerikanske ligas ansvar, men DBUs forsikring, der skal dække det. Men min klub vil gerne hjælpe mig, så nu må vi se.

- Jeg har snakket med min klub. De har sagt, at jeg skal tage hjem og slappe af, og jeg ikke behøver at haste tilbage. Så nu er jeg hjemme i Danmark i en uges tid, og så må vi se, hvad der skal ske. Det er svært at kigge fremad lige nu.

Line S. Jensens kontrakt med Washington Spirit udløber d. 31. oktober. Herefter er den danske midtbaneprofil arbejdsløs og uden udsigt til løn, før hun er klar igen.

Danmarks vej til EM-sølv

 1. 2017

  1. Første gruppekamp: 1-0-sejr

   Danmark indledte EM-turneringen med en åbningssejr over Belgien, som på forhånd var udråbt til gruppens dårligste hold.

   Sanne Troelsgaard scorede allerede efter fem minutter, da hun fulgte op på et frispark fra Pernille Harder og headede bolden i mål.

  2. Anden gruppekamp: Nederlag til Holland

   I Rotterdam ventede EM-værterne fra Holland, som selv havde vundet 1-0 over Norge i den første kamp.

   Danmark var på hælene i første halvleg, men efter pausen var der chancer nok til at sikre sejren. Ingen af afslutningerne passerede dog målstregen, og derfor tabte Danmark.

  3. Tredje gruppekamp: Sejr over Norge

   Danmark var pisket til at få point i den sidste gruppekamp mod Norge. Alt efter resultatet af Holland-Belgien kunne det være nok med uafgjort - men hvorfor nøjes, når man kan vinde?

   Katrine Veje bragte Danmark foran allerede efter en håndfuld minutter, og efter en straffesparksredning af Stina Lykke kunne danskerne juble over endnu en 1-0-sejr.

   Det var nok til at sikre andenpladsen i gruppen - og dermed en kvartfinale mod Tyskland.

  4. Kvartfinalen regnede væk

   Kvartfinalen blev de seksdobbelte europamestre fra Tyskland blev en langtrukken finale. Det planlagte kamptidspunkt blev nemlig udsat igen og igen, fordi banen i Rotterdam lå under vand.

   Efter over en times ventetid blev kvartfinalen udsat til dagen efter - søndag klokken 12.

  5. Kvartfinale: Danmark besejrer Tyskland

   Danmark var ikke spået mange chancer, da kvartfinalen mod mægtige Tyskland blev fløjtet i gang. Helt galt så det ud, da Stina Lykke droppede allerede efter to minutter.

   1-0 til tyskerne, som har vundet EM uafbrudt siden 1995. Men så rejste Danmark sig - mod alle odds.

   Redning for redning, angreb for angreb. Og i anden halvleg var Nils Nielsens mandskab det bedste på banen. Nadia Nadim scorede kort efter pausen, og syv minutter før tid pandede Theresa Nielsen et sjældent mål i nettet. Sejr - og semifinale.

  6. Semifinale og straffesparksdrama

   Efter en overraskende kvartfinalesejr over Tyskland blev Danmark udråbt som svage favoritter i semifinalen mod Østrig, der aldrig har været med ved EM før.

   Finalen var dog en tæt kamp, og i den ordinære tid havde Østrig den største chance for at sikre en plads i finalen. Allerede i kampens indledning havde Maja Kildemoes hånd på bolden - men Sarah Punitgam sparkede langt over.

   Danmark formåede heller ikke at få bolden i mål, og derfor måtte opgøret til sidst afgøres i straffesparkskonkurrence.

   Her reddede Stina Lykke to forsøg, mens østrigerne sendte yderligere et forbi målet. Og efter to danske scoringer kunne Simone Boye så sikre Danmarks første EM-finale.

  7. Målrig finale

   EM-finalen blev en rigtig underholdende affære, som dog endte med dansk 2-4-nederlag og dermed sølv.

   Danmark fik ellers en perfekt start, da Nadia Nadim scorede på straffespark efter bare seks minutter.

   Der stod 2-2 ved pausen, men i anden halvleg løb hollænderne fra Danmark og blev fortjent europamester for første gang nogensinde.