- Glæden er tilbage hos Neymar

16x9
Neymar fik den bedst tænklige start for sin nye franske klub. Foto: FRED TANNEAU / Scanpix Denmark

Alles øjne i Frankrig og helt sikkert også i store dele af fodboldverdenen hvilede i går aftes kl. 21.00 på fodboldopgøret mellem Guingamp og PSG. Mine gjorde i hvert fald af den simple årsag, at verdens dyreste fodboldspiller skulle have sin debut for klubben PSG.

Ville han kunne leve op til prædikatet verdens dyreste?

Han vil gerne være PSG's Messi, som alle kigger på og forventer meget af

Kasper Lorentzen, Fodboldekspert TV 2 SPORT

Der er aldrig nogle fodboldspillere, der er det beløb værd, som de bliver handlet for. For hvordan skal man gøre de store summer op med de præstationer, de leverer på banen i enkelte kampe? Alle 1,65 milliarder, som Neymar er handlet for, skal ses i, at PSG gerne vil vinde noget europæisk. De vil det mere end nogensinde, det kan der ikke være nogen som helst tvivl om med det køb. Spørgsmålet er så, om én spiller er nok.

Jeg sad klar og skulle se PSG spille mod Guingamp på udebane. Måske ikke den sværeste modstander for hverken Neymar eller resten af PSG, men alligevel skulle det være spændende at se, hvad det her skifte kunne gøre for Neymar. Hvorfor havde han lyst til at skifte fra den klub i verden, alle spillere drømmer om at spille for?

PSG's Messi

Men det skulle hurtigt stå klart for mig, at han savnede at lege som i de gamle dage for Santos, den brasilianske klub han blev opdaget fra og forkælede mange fodboldelskere med leg og lir på banen.

Han var blevet træt af at stå i skyggen af Messi. Barcelonas nummer 10 som alt spil skulle gå igennem.

Han vil gerne være PSG's Messi, som alle kigger på og forventer meget af.

I første halvleg gik alt spillet igennem Neymar, når der skulle kreeres noget offensivt. Neymar var nøglen, der skulle lirke Guingamps solide defensive lås op, og det klædte i allerhøjeste grad Neymar.

Han fik lov til at vandre rundt på banen med frihed, som alle de store stjerne gør i deres klubber. Glæden var tilbage hos ham og han lignede en, som skulle levere tilbage for den frihed og tillid, der var givet ham.

Klar til at erobre verden

Det var tydeligt at se på hans løb, hans ideer og hans måde at spille på, at her var en fornyet Neymar, som er klar til at erobre verden.

I anden halvleg leverede han igen kreativt spil, ja han laver stadig en masse ligegyldige ting, men det er bare som om, at han lykkes med flere af de her ”ligegyldige” driblinger og bevægelser, så de alligevel fører til noget godt og simpelt som et mål.

Hvis han skal erobre verden, så kan vi vel også godt nævne den her titel som verdens bedste fodboldspiller.

En pris, der har stået enten Messi eller Ronaldo på de seneste mange år. Det er en pris, som han gerne vil vinde og vel også lidt det signal, han sender, når han skifter klub for at vinde uden Messi, og være den helt store stjerne.

For at vinde prisen som verdens bedste fodboldspiller, hænger det ofte sammen med, at han også skal vinde titler med PSG. Der er gode muligheder for at vinde det franske mesterskab, men det hele afhænger nok af Champions League trofæet.

Skal PSG vinde det, så kræver det en rigtig god turnering fra deres side.

PSG ser forbedret ud med tilgangen af Neymar og hans Brasilianske holdkammerat Dani Alves, samtidig med at de har kunne holde på Veratti, som ellers har været rygtet til Neymars gamle klub, Barcelona. Jeg ville lægge PSG i det felt med outsidere til Champions League titlen.

PSG er stærkere end Barcelona

Det er altid forkert, at sammenligne to hold ud fra en enkelt fodboldkamp, men kigger vi på PSGs kamp søndag aften og Barcelonas ditto, så ligner PSG faktisk et stærkere hold end Barcelona pt.

At modstanden for PSG i det her tilfælde så var væsentlig dårligere end Barcelonas modstandere Real Madrid, giver ikke noget klart billede.

Det jeg hæfter mig allermest ved, var balancen og spillet på de to hold, samtidig med kvaliteten hos spillerne. PSG ser stærkere ud end Barcelona, så måske skiftet skal vise sig ikke at være så dårligt endda.

Hans debutkamp for PSG var helt sikkert godkendt, også selvom mange vil skæve over til den modstand han fik. Men det er jo ikke hans skyld. Vi havde alle sammen været på nakken af ham, hvis han havde skuffet. Det bliver virkelig spændende at følge ham og se, hvad det kan føre til.