Fodbold

Bolt skal spille kamp for Manchester United

Verdens hurtigste mand skal i starten af september spille en velgørenhedskamp mod FC Barcelona.

Knap er Usain Bolt stoppet med atletikkarrieren, før en ny stor udfordring venter. Denne gang i fodboldens verden.

Den 30-årige jamaicaner skal den 2. september spille for Manchester United i en såkaldt legendekamp, der samler penge ind til velgørenhed. Det skriver den spanske avis AS.

Kun en skade, som Bolt pådrog sig i sit sidste løb, kan forhindre dette. Hvis den går væk, bliver det et af hans største højdepunkter i karrieren.

- Hvis jeg nogensinde får lov til at spille for Manchester United, vil det for mig være en drøm, der går i opfyldelse. Det ville være episk, sagde Bolt i november i et interview med The Guardian.

Verdens hurtigste løber vil komme til at spille sammen med tidligere United-profiler som Edwin van der Sar, Paul Scholes, Dwight Yorke og Phil Neville.

Modstanderen bliver FC Barcelona, som vil have spillere som Gaizka Mendieta, Eric Abidal, Miguel Ángel Nadal, Gheorghe Popescu, Ion Andoni Goikoetxea og Julio Salinas til start.

Et farvel til atletikken

Usain Bolt stoppede i lørdags sin gloværdige løbekarriere ved VM i London.

Selvom løbet isoleret set blev en skuffelse med bronze på 100 meteren og et exit undervejs på 4 x 100 meter stafetten, kan Bolt ikke være skuffet over de præstationer, han har tryllebundet fans med gennem de sidste ti år.

På både 100 og 200 meteren har han været fuldstændig urørlig og har blandt andet vundet otte OL-guldmedaljer.

Ved VM i 2009 satte han verdensrekord på begge distancer. Henholdsvis 9.58 og 19.19. Tider der fortsat står som verdenrekorder i dag.