Fodbold

Islandsk stjerne skifter til Everton for 370 millioner

Efter længere tids utilfredshed skifter islandske Gylfi Sigurdsson Swansea ud med Everton.

En af sommerens store transfersagaer i engelsk fodbold ser ud til at være ovre.

Den islandske midtbanestjerne Gylfi Sigurdsson har bestået lægetjekket i Everton, og han vil sidst på onsdagen blive præsenteret som ny spiller i klubben.

Det bekræfter Evertons manager, Ronald Koeman, på et pressemøde forud for holdets Europa League-kamp mod Brøndbys bødler fra Hajduk Split.

- Jeg har set lægerne, og der var ikke noget problem, siger de. Kontrakten skal underskrives, men jeg har allerede set ham i blåt, siger Ronald Koeman.

Ifølge engelske medier betaler Everton 45 millioner pund, cirka 370 millioner kroner, for at købe Sigurdsson i Swansea. Han udstyres angiveligt med en fem år lang kontrakt.

Siden afslutningen på sidste sæson har Sigurdsson gjort sit for at fremprovokere et skifte.

Han meldte afbud til Swanseas træningslejr i USA, da han ikke følte sig i den rette tilstand til at deltage "på grund af usikkerheden om sin fremtid".

Han var derfor heller ikke at finde i startopstillingen, da Swansea i weekenden åbnede sæsonen med en nullert mod Southampton. Det var ifølge Swanseas manager, Paul Clement, "i alles interesse".

Aftalen med Gylfi Sigurdsson kommer belejligt for Everton, da Koeman på onsdagens pressemøde også kunne fortælle, at den engelske landsholdsspiller Ross Barkley ikke kommer i aktion foreløbig på grund af en skade.