Fodbold

Bendtner var med til at stoppe danskerklubs imponerende statistik

For første gang siden 1965 formåede Ajax ikke at kvalificere sig til et europæisk gruppespil. Det sørgede Nicklas Bendtner og Rosenborg for.

"Ajax går ned i Europa", "Erfarne Ajax kunne ikke forhindre historisk lavpunkt" og "Ajax allerede færdig i Europa med ny blamage mod Rosenborg".

Overskrifterne hos de hollandske medier Telesport, Algemeen Dagblad og Voetbal International taler deres tydelig sprog. Torsdag aften var en sort aften for Ajax.

Bendtner blev hentet til Trondheim for at gøre en forskel i disse kampe, og det har han virkelig gjort

Jesper Mathisen, norsk fodboldekspert

Med undtagelse af kun én sæson siden 1965-66 - 1990-91 hvor Ajax var udelukket på grund af dårlig tilskueropførsel - skal fodboldklubben ikke spille europæisk gruppespil.

- De kommende dage vil ikke være de lykkeligste, siger Ajax-træner Marcel Keizer til klubbens hjemmeside.

Danskere på tavlen

Både Kasper Dolberg og Lasse Schöne var med fra start hos Ajax i den afgørende Europa League-kvalifikationskamp mod Rosenborg, der havde Nicklas Bendtner helt på toppen i samtlige 90 minutter.

De to sidstnævnte kom på måltavlen. Først Bendtner til 1-0 midtvejs i første halvleg, og efterfølgende Schöne til Ajax-føring 2-1 efter en times spil.

Men det var vidunderknægten Samuel Adegbenro, der stjal billedet på Lerkendal. Med to mål på ni minutter sendte den 21-årige nigerianer Ajax ud i mørket og Rosenborg ind i den europæisk varme.

Det var i øvrigt også Adegbenro, der kom ind fra bænken og scorede det afgørende 1-0-mål i den første kamp i Amsterdam.

- Jeg sagde, at det var et meget godt køb, da han blev hentet for 15 millioner (norske kroner, red.) i Viking. Han har været direkte afgørende i begge kampe, og det må jo være en af tidens bedste investeringer på Lerkendal, siger norsk TV 2's fodboldekspert Jesper Mathisen.

Eksperten sender også rosende ord efter Nicklas Bendtner.

- Bendtner blev hentet til Trondheim for at gøre en forskel i disse kampe, og det har han virkelig gjort. Strålende kamp af danskeren, siger Mathisen ifølge norsk TV 2.

Mike Jensen var den fjerde dansker i aktion i kampen, og han var naturligvis lykkelig over udsigten til europæisk gruppespil i efteråret.

- Det er stort. Jeg er stolt og glad. Jeg synes, vi leverer en kæmpe præstation, og det siger meget om os, for det er fortjent over to kampe. Ajax har bolden, men vi er giftige og spiller Rosenborg-fodbold, sagde den danske anfører til norsk TV 2 efter kampen.

Fredag middag finder Jensen, Bendtner og resten af det norske mesterhold ud af, hvem de skal møde i Europa Leagues gruppespil, når der er lodtrækning i Monaco.

Følg lodtrækningen til Europa League-gruppespillet på sport.tv2.dk.