Fodbold

Tidligere topdommer: - Jeg har ingen respekt for manden i dag

Mark Clattenburg har ingen respekt for den tidligere Chelsea-spiller John Obi Mikel. Det afslører den tidligere topdommer i en ny dokumentar.

Luften mellem engelske Mark Clattenburg og John Obi Mikel fra Nigeria er iskold. Det slår den tidligere Premier League-dommer fast i en dokumentar, som norsk TV 2 står bag.

Årsagen skal findes næsten fem år tilbage i tiden. Helt præcist dagen efter den 28. oktober, hvor Chelsea tog imod Manchester United på Stamford Bridge i London.

Der kom det frem, at Mikel anklagede Clattenburg for at komme med racistiske udtalelser mod ham, og efterfølgende kom der også en formel klage fra Chelsea over den nu 42-årige Clattenburgs opførsel.

Det engelske fodboldforbund (FA) frikendte Mark Clattenburg, men han fik aldrig en undskyldning fra hverken Chelsea-ledelsen eller John Obi Mikel selv.

Og det har han mildest talt ikke glemt.

- Jeg har dømt ham efter (episoden, red.), for Nigeria, og jeg har ingen respekt for manden i dag. Mange tror, at dommere bor i et glashus, men det gør vi absolut ikke. Den hændelse i 2012 påvirkede ikke bare min dommerkarriere, men hele familien og alt. Det er noget, jeg ikke kan acceptere, siger Clattenburg i dokumentaren.

Mark Clattenburg fortæller videre i dokumentaren, at det først var i timerne efter kampen, da han var på vej hjem fra London, at det gik op for ham, hvad der var sket.

- Da jeg kom til Heathrow (lufthavn, red.) en time efter kampen, gik min telefon amok. Jeg talte med nogle af mine nærmeste venner, som sagde, at der var nyheder på Sky Sports News om, at jeg var anklaget for at have været racistisk over for John Obi Mikel og for at have fornærmet Juan Mata. Det sidste er noget, folk har glemt.

Den nu tidligere topdommer var anklaget for at have kaldt Mata for "en spansk fi***", men den anklage blev hurtigt trukket tilbage.

I stedet endte hele sagen med, at Mikel fik tre karantænedage og en bøde på 60.000 pund - cirka 484.000 kroner.

Anledningen til norsk TV 2s dokumentar er, at Mark Clattenburg er ny ekspert i tv-stationens dækning af Premier League. Han har sin ekspertdebut fredag aften.