Fodbold

Afbud giver Bendtner comeback på landsholdet

Knap to år efter sin seneste landskamp for Danmark er Nicklas Bendtner igen blevet udtaget.

Nicklas Bendtner kan få comeback på fodboldlandsholdet, når Danmark møder Polen og Armenien i VM-kvalifikationen i begyndelsen af september.

Rosenborg-angriberen er søndag blevet efterudtaget til truppen, hvor han afløser Yussuf Poulsen.

Poulsen har pådraget sig en skade i baglåret og har meldt afbud, skriver DBU på sin Facebook-side.

Nicklas Bendtner spillede sin seneste landskamp i november 2015, da Danmark mødte Sverige i playoffkampene til EM i Frankrig. Ved en lejlighed blev angriberen buhet fra banen.

Siden har skader og ikke mindst tvivlsomme klubsituationer holdt Bendtner ude af landsholdet.

Men skiftet til norske Rosenborg i vinterens transfervindue har sikret den tidligere Arsenal- og Juventus-spiller masser spilletid, og han har i gennemsnit scoret mål i knap hver anden kamp.

Det var dog ikke nok til i første omgang at blive udtaget til landsholdet, da Åge Hareide præsenterede truppen til de vitale VM-kvalifikationskampe.

- Jeg har kigget på ham. Så han er en kandidat til det danske landshold. Det skulle bare mangle andet. Han har spillet mange kampe og scoret mange mål for Danmark, så det handler ikke om det. Det handler om den konkurrence, der er lige nu som topangriber i Danmark. Vi har Nicolai Jørgensen i Feyenoord, Andreas Cornelius i Atalanta og Kasper Dolberg i Ajax, sagde Hareide til TV 2 SPORT for en uge siden.

Men Yussuf Poulsens skade åbnede altså for en offensiv plads i truppen, og Bendtner viste igen målnæse, da han og Rosenborg sikrede sig en plads i Europa League med sejr over Ajax. Bendtner scorede til 1-0.

Nu er Nicklas Bendtner så igen at finde i rødt og hvidt, og han har mulighed for comeback på banen den 1. september, hvor Danmark møder Polen i Parken.