Fodbold

Bendtners optur: - Jeg er blevet meget glad her

Nicklas Bendtner er glad for at være i Rosenborg, hvor han senest har været med til at kvalificere de norske mestre til Europa League.

Arsenal, Sunderland, Juventus, Wolfsburg, Nottingham og Rosenborg. 

Nicklas Bendtner har været vidt omkring de seneste seks år. Den danske angriber har - med begrænset succes - spillet i fem forskellige klubber, inden han tidligere på året skrev kontrakt med Rosenborg. Og noget kunne tyde på, at han ikke har fortrudt det valg. 

- Jeg nyder min tid i Rosenborg. Det er et fantastisk sted at være. De følelser, jeg har for fansene, klubben og spillerne, er fantastiske. Jeg er blevet meget glad i klubben, siger Nicklas Bendtner til TV 2 Norge. 

Nicklas Bendtner spillede hele kampen og kom på tavlen en enkelt gang, da Rosenborg i torsdags slog Ajax hjemme på Lerkendal Stadion og spillede sig videre til Europa Leagues gruppespil. 

10 minutter før tid var de norske mestre ellers bagud og lå til at ryge ud, men så trådte indskiftede Samuel Adegbenro i karakter, hvor han først udlignede og siden sendte Rosenborg foran. 

- Der var utroligt mange følelser. Da vi scorede til 2-2, mærkede jeg en enorm tro på holdet. Ajax skulle ikke få lov til at score igen, siger Nicklas Bendtner. 

Rosenborg var oprindeligt med i kvalifikationen til Champions League, men drømmene om en plads i fodboldens fineste selskab faldt sammen, da skotske Celtic vandt de to kampe med 1-0 samlet.

Nu er nordmændende så i stedet med i det næstfineste selskab, og det kan de takke holdets bredde for, mener den 29-årige angriber. 

- Jeg er meget stolt. Celtic-kampen kunne være gået begge veje. Nu har vi slået et hold, som er på samme niveau. Vi har en enorm tro på holdet. Vi har ikke bare 11 gode spillere, vi har en bred og stærk trup. Matti (Vilhjalmsson, red.) har før kommet ind fra bænken og afgjort mange kampe for os. Og så kom Samuel jo ind og gjorde forskellen mod Ajax. 

Nicklas Bendtner og resten af Rosenborg-mandskabet havnede i gruppe med russiske Zenit Skt. Petersborg, Real Sociedad fra Spanien og makedonske Vadar.